OtTitres.com

Meridianul ficatului (f)

ficat Meridian (F) se referă la sistemul de picior Yin pereche meridiane. Direcția de energie în meridianul de centrifuge. Activitatea maximă a acestui semnal, timpul de 1 la 3 ore, activitate minimă de la 13 la 15 ore.

Ficatul este responsabil pentru acumularea de sânge și de reglementare. Transportul și excreția diferitelor substanțe cunoaște ligamente. Fereastra ficatului sunt ochi, luciu apare pe unghii.

Simptom redundanță: îngălbenire a pielii, sclera icter ochilor, dureri de cap, dureri de spate mai mici. urinare dureroasă și dificilă. Iritabilitatea, furie, impulsivitate, ușor excitabil.

insuficiență Simptom: piele deschisa la culoare, amețeli, tulburări intestinale, răceala sexuală, slăbiciune la nivelul membrelor inferioare, durere la nivelul bazinului si zona de șold, vedere încețoșată, oboseală. Depresie, anxietate.

Conform conceptului clasic al unui atac cerebral interior și exterior

Akupunturnye puncte meridianul ficatDesigur, în aer liber - provine din patul unghial primului deget de la picior, continuă spre interior dorsală a piciorului, apoi vițel. În plus, se comută pe suprafața interioară a tibiei și femurului, ajunge la pliul inghinal și pubisul, cuprinde organele genitale, trece linia abdomenului de mijloc și se conectează la perednesredinnym meridianul de puncte Qu-gu, Zhong-Chi, Guan-yuani, trece prin stomac, ajunge hipocondru și se termină în al șaselea spațiu intercostal.

curs intern - provine de la șold din jurul organelor genitale, intra in pelvis se ridica înconjoară stomacul și este ramificat în ficat, după care înconjoară vezicii biliare și care se încadrează în jos spiralată, lateral la un punct Chang-bărbați după culcat Qi-bărbați și include în piept. Merge la plamani, apoi a scăzut până la încălzitorul medie, înconjoară chung-wan. Există o ramură pornește de la stomac, merge de-a lungul esofag și gât, este îndreptată spre ochi și se ridică la punctul de buy-hui, aici se combină cu meridianul zadnesredinnym.

Tratamentul arhaică hepatice medici orientale vechi nu le împiedică vindecarea aproape dreapta în funcție de meridianul anumitor boli. .. Una dintre principalele concepte ale funcției vechi a ficatului - ficatul este un depozit de sânge, adică, ea a servit ca depozitarea și reglementarea sângelui: Atunci când ficatul își pierde capacitatea de a dezvolta o varietate de sângerare. Aceste date sunt confirmate de cercetare moderne. Este de asemenea cunoscut faptul că ficatul poate deține aproximativ 50-60% din CCA. Un alt ficat biologic secreta substante active (vitamina „K“ et al.), Care sunt direct implicate în funcția de coagulare a sângelui.Conceptul de medicina veche, care „furie doare ficatul,“ are dreptul, ca o stare de furie în corpul uman este eliberat in norepinefrină sange si adrenalina, care este însoțită de ejecția sângelui din depozitele de sânge, inclusiv ficatul. Pe baza acestui concept, efectul asupra punctelor meridianului acest lucru sa dovedit a fi eficace în metroragie.

Al doilea concept antic - un ficat controlează zona coastelor și înfrângerea ei, dureri în zona toracică. Pentru a atenua aceste dureri sunt adesea folosite în termeni de meridianul și puncte auriculare ficat ficat. Interpretarea medicilor orientale vechi de control tendoane hepatice merită o atenție specială. Dacă funcția anormală a ficatului pot aparea diferite boli musculare: crampe ale membrelor, spasme musculare, Opistotonus etc. Aceste tulburări este o consecință a „interne - tulburări hepatice influențe“ ... În medicina modernă, fenomenul poate fi explicat prin faptul că ficatul este implicat într-o diferite procese metabolice biochimice, și, desigur, în țesutul muscular. Aceste date pot fi confirmate prin rezultate practice. De exemplu, ficat multe acupunctura puncte meridianul (Yin Bao F.9 și colab.) Exercită efectiv un efect pozitiv în diferite boli ale aparatului locomotor. Pentru toate aceste motive, putem spune că o mare experiență veche de secole a medicilor orientale antice nu ar trebui în nici un caz, să fie respins ca ceva învechit și se outlived. Strikes o observație fină a medicilor orientale antice, în multe cazuri, sa dovedit a fi corecte.Interpretarea că ochii - o oglindă a ficatului servește ca o confirmare a acestui. Multe tulburări și boli ale ficatului sunt însoțite de icter sclerei și distrofia diagnosticare gepatotserebralnoy bazat în principal pe prezența inelului Kayser - Fleischer. Ca rezultat, putem spune că, în timpurile moderne, este important să nu raționamentul filozofic vechi și punctele de vedere, care sunt în mare parte arhaice și date metafizice și practice, care sunt, în multe cazuri, utile.

Biologic canal punct activ poate fi utilizat în următoarele boli. Icter, hepatomegalie, oboseala, vedere încețoșată, amețeli, temperament. De asemenea, dureri de cap natură diferită și migrenei, sincopă, și starea hipotone, impulsivitatea și iritabilitate ușoară, anxietate și condiții spastice. Durere în piept, nevralgie intercostală, dureri in partea inferioara a spatelui și inferioare extremitati. Funcția Meridian hepatice utilizate în încălcarea sistemului urinar (incontinență urinară și colab întârziere.), precum și boli ale organelor genitale. pot afecta punctele de meridianul ficat, coroborat cu pulmonare meridianul dermatozele puncte (infectioase, alergice).

Puncte echipă:

  • tonifiere Qu Quan F8;
  • xing sedativ jiang F2;
  • Tai Chun complice F3;
  • analgezic du zhong F6;
  • simpatic F18 Gan Shu;
  • Men semnal qi F14;
  • Merge F5 lo para.

canal de ficat Energy 14 include puncte biologic active. A se vedea. Fig.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Splina Meridian și pancreas (rp)Splina Meridian și pancreas (rp)
Corp yellowed: tratamentul cauze posibile galbenuluiCorp yellowed: tratamentul cauze posibile galbenului
Meridian a stomacului (e)Meridian a stomacului (e)
Pericard Meridian (ms)Pericard Meridian (ms)
Coreeană acupunctura Su JokCoreeană acupunctura Su Jok
Intestinului subțire Meridian (ig)Intestinului subțire Meridian (ig)
Manualul de instrucțiuni DoxazosinManualul de instrucțiuni Doxazosin
Doctrina chineză a fluxului de energie vitalăDoctrina chineză a fluxului de energie vitală
Simptomele bolii hepatice - criterii majore de diagnosticSimptomele bolii hepatice - criterii majore de diagnostic
Rinichi Meridian (r)Rinichi Meridian (r)
» » Meridianul ficatului (f)

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu