OtTitres.com

Inima Meridian (c)

inima Meridian se referă la un sistem de manual Yin meridiane, omule. Direcția de energie în meridianul de centrifuge. timpul maxim de activitate al canalului de la 11 la 13 ore, în timp ce activitatea minimă de 23 de la 1 oră.

Funcția fiziologică a sângelui de pompare. Este responsabil de conștiință - activitate de gândire, cheie de diagnostic este limba. El este responsabil pentru vasele de sânge și de reflecție asupra feței strălucească. El știe transpirație este responsabil pentru transportul de sânge.

Simptom redundanță: durere de inimă, dureri în centura scapulară, dureri de partea superioară a brațului, senzație de greutate în piept și membrelor, feței congestionate, uneori febră, iritabilitate, gură uscată posibil.

insuficiență Simptom: dispnee de efort, palpitații, sentimente de depresie, anxietate, starea de spirit melancolie, cu fața palidă, amorțeală a suprafeței interioare a umărului, amețeli din cauza lipsei circulației sanguine.

Conform conceptului de meridianul clasic are ușă interioară și exterioară.Desigur, în aer liber - își are originea în axilă, pe suprafața interioară a umărului, suprafața interioară a antebrațului cu partea cot, apoi trece prin articulația încheietură, fuste osul pisiform, trece prin marginea ulnară a mâinii și se termină în patul unghial al cincilea deget pe interior.

curs intern - provine din aorta si a altor vase mari de sânge. Ramură descendentă ar trebui să fie aceeași cu partea descendentă a aortei abdominale la arterele mezenterului și un intestin subțire, care este înfășurat în jurul într-o spirală. Ascendentă urcă ramură la gât, ea și să se bazeze pe ochi la nervul optic înconjoară. Din această ramură, împreună cu ramura arterele carotide se extinde la nivelul creierului. O altă ramură pornește de la inimă și se duce la plamani.Puncte Meridian inima

În conformitate cu canoanele medicina antice orientale, acest canal - sistem funcțional, care afectează în principal pe starea funcțională a inimii și circulația sanguină. În plus, canoanele antice ale cererii, care este activitatea mentală, conștiința și emoțiile sub controlul inimii. Omul rămâne la fel de proaspătă și veselă, atâta timp cât inima lui este mare. Deteriorarea inimii duce la activitate scăzută, iritabilitate, letargie, indecizie, și așa mai departe. D. În legătură cu acest punct al canalului energetic al inimii este dată valoarea de bază în tratamentul diferitelor tipuri de tulburări emoționale de stres, nevroze, depresie și alte boli funcționale. Presopunctură, în aceste cazuri, oferă o „îmbunătăți starea de spirit umană și calma inima.“Caracteristica este că Orientul oferă medicilor condiție importantă a pielii și membranelor mucoase în diagnosticul diferitelor boli, precum și, de asemenea, pentru a determina starea funcțională a inimii. Medicii orientale cred că „limba - o oglindă a inimii și o persoană -. o reflectare a statutului său de“

Inima are, de asemenea, un impact asupra ochilor și urechilor. Nisa „foc ravagii în inimă“, face un om vigilent și „reducerea de energie a inimii“ este însoțită de o deteriorare a auzului. Acupunctura impact practic asupra punctelor meridian un efect benefic în tulburările funcționale ale sistemului cardiovascular, leșin, nervozitate, amețeli. De asemenea, eliminată într-o anumită măsură, tulburări psiho (frica, anxietate, tristețe, etc.).

Puncte echipă:

  • tonifiere Shao-chun 9C;
  • Shen bărbați sedativ-7C;
  • un complice al Shen-Men 7C;
  • Lo faceți clic pe Tun dacă 5C merge la meridianul intestinului subțire;
  • analgezic yin-B 6C;
  • semnal-ju tsyue (punctul 14);
  • simpatic shu-xin (15V).

Meridianul inimii 9 include puncte biologic active. A se vedea. Fig.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Splina Meridian și pancreas (rp)Splina Meridian și pancreas (rp)
Meridian a stomacului (e)Meridian a stomacului (e)
Pericard Meridian (ms)Pericard Meridian (ms)
Cardiomiopatie Dyshormonal și tratamentul acesteiaCardiomiopatie Dyshormonal și tratamentul acesteia
Intestinului subțire Meridian (ig)Intestinului subțire Meridian (ig)
Doctrina chineză a fluxului de energie vitalăDoctrina chineză a fluxului de energie vitală
Vânt ConstituțiaVânt Constituția
Meridianul ficatului (f)Meridianul ficatului (f)
Rinichi Meridian (r)Rinichi Meridian (r)
Luxaflii articulației umăruluiLuxaflii articulației umărului
» » Inima Meridian (c)

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu