OtTitres.com

Simptomele și tratamentul infecției cu enterovirus

Simptomele și tratamentul infecției cu enterovirusinfecție enterovirusuri - un grup mare de boli cauzate de un grup de virusuri intestinale, iar boala apare adesea la copii. O varietate de agenți patogeni dau naștere la un număr mare de diferite forme ale bolii și lipsa de imunitate la infectii rezistente.

agent cauzativ este virusurile Coxsackie, ECHO, poliovirusii. Fiecare familie este împărțită în genuri și specii separat, astfel încât pentru a afla exact ce fel de a devenit cauza bolii într-un caz particular, este destul de dificil, în plus, virusurile evolua în mod constant și să se adapteze la schimbarea condițiilor de mediu. De asemenea, din cauza un astfel de număr mare de agenți patogeni nu pot fi achiziționate de imunitate durabilă, un copil bolnav cu infectie enterovirusuri devine imunitate de lungă durată la o singură formă de virus, și alte infecții enterovirus la copii nu sunt încă protejate.

Cel mai adesea focare sunt observate în timpul verii și toamna. Acest lucru se datorează modurilor de transmitere a virusului, acesta poate fi depozitat pentru o lungă perioadă de timp în apă, sol umed sau lovit mâncarea. În timpul lunilor calde ale agentului patogen sunt activate și în contact cu ea, de exemplu, în sistemul de alimentare cu apă poate începe o epidemie de boli intestinale.

De obicei, infecția cu enterovirus se transmite apoase, picaturi si menajere de. Virusul patrunde in organism prin membranele mucoase ale copiilor tractului respirator sau digestiv superior și se extinde pe tot corpul prin vasele de sange. Cel mai adesea afecteaza tractul gastrointestinal, dar, de asemenea, poate provoca boli ale sistemului nervos (virusul poliomielitei), plămân, ficat, rinichi sau creier.

simptome

Tabloul clinic al bolii depinde în mare măsură de starea unui organism al copiilor, în cazul în care un sistem imunitar suficient de puternic al copilului, este posibil transportul asimptomatică - nu există nici un semn vizibil al bolii, dar un copil bolnav excreta virusul în mediu și să devină o sursă de infecție pentru alți copii. Acest virus poate dura până la șase luni.

infectie enterovirus afecteaza copiii cu vârste cuprinse copil în vârstă de 3 până la 7 ani la 3 ani, pentru a proteja anticorpii mamei între, și după 7 ani, întărește sistemul imunitar și se termină producerea de anticorpi proprii săi. Dar, cu o scădere a imunității sugari, eventual, infectate și adulți, de exemplu, copiii sunt adesea boli enterovirus bolnave infectate cu biberonul și.După infectare apare perioada de incubare, durata acesteia depinde de individ și, în medie 2-5 zile. În acest timp, virusul se multiplica în mod activ în ganglionii limfatici si fluxul sanguin se extinde pe tot corpul. Apoi, există primele semne ale bolii. În stadiile incipiente ale bolii, infecția este adesea confundat cu intoxicație alimentară.

Principalele semne de infecție enterovirusuri:

 • creștere a temperaturii corpului, febră, frisoane;
 • dureri de cap;
 • greață, vărsături;
 • dureri în abdomen.

Temperatura corpului se ridică la 38-39 de grade, copilul suferă de dureri de cap, greață și vărsături, pot să apară în același timp dureri abdominale și frustrare unui scaun.

Prin 2-3 zile starea copilului poate fi stabilizat, iar boala devine o altă formă:

 1. enterovirus angina - mucoase simptome ale tractului respirator superior nu sunt diferite de obicei dureri în gât, pe amigdale pot forma bule care se transforma in ulcere;
 2. Conjunctivita - numit leziuni ale mucoasei ale ochiului;
 3. miozita virale - pierderea țesutului muscular, pacientul se plânge de o durere sâcâitoare la nivelul membrelor și mușchii întregului corp;
 4. afecțiuni cardiovasculare - pericardită, endocardită, miocardită;
 5. Înfrângerea sistemului nervos - sau encefalită meningita, Acesta este considerat a fi o complicatie a infectiei cu enterovirus;
 6. Dermatita - apar pe partea superioară a corpului hiperemia pielii sau erupție veziculară la locul care poate forma ulcere.

diagnosticarea bolii

Pune diagnosticul de infectie cu enterovirus la copii este posibilă numai după analize de laborator - un tampon de la nas și gât tampoane, sau din rect.

tratamentVaccinarea copilului împotriva infecției cu enterovirusuri

Un tratament specific pentru infectii enterovirus nu sunt acolo. Copilul trebuie să se conformeze cu repaus la pat, de a primi un tratament simptomatic și bea multe lichide - virusuri provoca deshidratare severa a corpului, deci trebuie să apă în mod constant copiii cu soluții de sare, cum ar fi rehydron. O deshidratare puternică în timpul utilizării în perfuzie intravenoasă.

în plus, administrat tratament simptomatic - antipiretice, analgezice ușor, medicamente antivirale. În tratamentul infecțiilor enteroviral antibioticele nu sunt afișate, ele nu au nici un efect asupra agentului patogen și sunt utilizate numai în cazul în care apar complicații bacteriene.În timpul bolii este important pentru a obține o multime de vitamine pentru a consolida sistemul imunitar și pentru a se conforma cu dieta de proteine.

In ciuda nocivitate aparentei bolii, infectia cu enterovirus poate provoca o defecțiune a organelor interne sau a creierului. Pentru a evita acest lucru, părinții unui copil bolnav trebuie să monitorizeze starea lui și mai bine pentru a merge pentru ajutor medical, iar medicii au ei înșiși decid ce este cel mai bine să facă.

Simptome periculoase:

 • o deteriorare bruscă a stării generale;
 • slăbiciune, dureri de cap severe;
 • creșterea temperaturii corpului la 39-40 grade;
 • frustrare puternică a unui scaun;
 • pete albe pe limba;
 • inflamarea ganglionilor limfatici, ficat, rinichi;
 • simptome neurologice.

profilaxie

Prevenirea specifică la copiii de infecție enterovirusuri există. Vaccinarea nu a fost încă dezvoltat, pentru că în fiecare an există noi tulpini ale agentului patogen.

Pentru a reduce riscul de infecție trebuie să respecte cu atenție bună igienă personală, nu bea apă să se spele pe mâini unboiled bine și fructe și legume.

De asemenea, nu se imbolnavesc ajuta la intarirea sistemului imunitar - să ia vitamine, calire, plimbări în aer curat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Infecție enterovirusInfecție enterovirus
ParainfluenzaParainfluenza
Tratamentul infecției cu enterovirus la adulți și măsuri de prevenireTratamentul infecției cu enterovirus la adulți și măsuri de prevenire
Cum ar putea vindeca gripa intestinale?Cum ar putea vindeca gripa intestinale?
Tipuri comune de infecții intestinale viraleTipuri comune de infecții intestinale virale
Căi de transmitere a infecțiilor intestinaleCăi de transmitere a infecțiilor intestinale
Simptomele si tratamentul gastroenteritei viraleSimptomele si tratamentul gastroenteritei virale
Staphylococcus aureus la copii - fie că este vorba de periculos, iar atunci când este necesar să…Staphylococcus aureus la copii - fie că este vorba de periculos, iar atunci când este necesar să…
Vaccinarea împotriva poliomieliteiVaccinarea împotriva poliomielitei
TrihomikozTrihomikoz
» » Simptomele și tratamentul infecției cu enterovirus

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu