OtTitres.com

Tiroidiană biopsie - un aspect sobru la problema (plus marturii pacient)

Acest articol este scris pentru persoanele care se confruntă cu necesitatea de o alegere dificilă: dacă este de acord cu biopsia cu ac de tiroidă, poate evalua problema pe deplin și să ia o decizie mai echilibrată și motivată. Aici veți afla punctele de vedere ale endocrinologi care conduc astăzi la problema gușă nodulară și recenzii și opinii ale cetățenilor obișnuiți care au suferit deja o procedură numită o biopsie a glandei tiroide.

Familiaritatea cu metoda

Imagine - o biopsie a glandei tiroidebiopsie ac fin a glandei tiroide - un modern proceduri de diagnostic extrem de informative, implică extragerea celulelor din aspiratul nodulului tiroidian. Materialul biologic rezultat se aplică pe sticlă pentru microscopie, care se transmite la un specialist pentru citologie. Pe baza constatării poate fi foarte judeca în mod credibil prezența sau absența unui fenotip malign în ganglionii shchitovidki, de asemenea, pentru biopsie tiroidian corectat politica de tratament ulterior.

Până în prezent, comportamentul cel mai de succes a procedurii de biopsie tiroidian poate fi sub controlul senzorului cu ultrasunete. Această mică îmbunătățire a metodologiei obișnuite reduce procentul de rezultate fals negative și neinformativ, deoarece medicul poate nu numai pentru a sonda de asamblare, dar, de asemenea, pentru a vedea grosimea peretelui său, și pentru a evalua structura celelalte noduri din țesutul prostatei în funcție de disponibilitate.

Procedura aspirație biomaterial efectuată fără administrarea de analgezice, deoarece nu este de obicei un disconfort dureros in timp comparabil cu senzații de injectare intramusculară.

Indicații și contraindicații pentru biopsie

În primul rând, este nevoie de biopsie tiroidian pentru a clarifica structura morfologică a nodurilor, care sunt situate adânc în țesutul tiroidian. Cu toate acestea, este necesar să se atragă atenția asupra faptului că nu fiecare generație are nevoie de o puncție cu citologie. Conform statisticilor convenționale, mai mult de jumătate din populația noastră de stat în vârstă de 37-40 ani are noduri la nivelul glandei tiroide. Prin urmare, având informația astfel comunitatea mondială endocrinologice a ajuns la un numitor comun și să dezvolte un set de criterii prin care să se determine dacă este necesar să se efectueze o biopsie de la pacient sau suficientă pentru a limita observarea periodică a stării organismului în timp.

Deci, biopsie tiroidian, prețul care este de multe ori o piatră de poticnire pentru pacienții trebuie efectuate în cazul în care:

 1. Gradul nod este suficient de mari dimensiuni: potrivit OMS astfel de noduri sunt considerate cu un diametru mai mare de 1 cm, și în US endocrinologie biopsie, numai atunci când atinge un centimetri și jumătate.
 2. Există o creștere rapidă în formarea vrac peste (măsurare trebuie efectuate cel puțin în două proiecții). Sub creșterea rapidă a însemnat că dimensiunile unităților în șase luni a crescut cu 23 mm sau mai mult.
 3. Suspicios echo nod formarea model: cu microcalcifications, vas de sânge suplimentar sau țesut este structură mai densă în comparație cu nodurile învecinate. Detectarea acestor indicații poate duce la aspirație destinație nod biopsie chiar și atunci când aceasta este relativ mică (mai mică de 10 mm), dimensiune.

De asemenea, factori agravanți pot influența decizia medicului: ereditatea, mai ales în cazul în care cazurile raportate cancer tiroidian în rudă de gradul întâi, dozele grave ale expunerii la radiații, copil sau adolescent de vârstă, precum și localizarea nodului discutabile din istm.

contraindicații absolute astfel de studiu ca fin biopsie ac nu este și poate fi administrat la toți pacienții care au nevoie.

Aceasta va arata rezultatele unei biopsii?

Toate concluziile obținute de pacienți pot fi împărțite prin natura lor, în mai multe grupe:

 • punctiformă benigne (nu celulele canceroase sunt găsite);
 • intermediar sau echivoce (modificări,
  caracteristice proceselor neoplazice);
 • modificări maligne (orice tip de cancer tiroidian);
 • puncție neinformativ (în cazul în care studiul nu a fost finalizat cu succes).


În cazul în care celulele canceroase anormale in frotiurile nu sunt găsite, apoi alte tactici vor fi reduse la un endocrinolog anual de consiliere preventivă cu teste de sânge pe TSH-ului si tiroxina liber plus - cu ultrasunete a glandei tiroide.

Foto - biopsie ac fin a glandei tiroidedate discutabile, precum și natura malignă a celulelor, sunt o cale directă la masa de operație. Singura diferență este că cancerul de fier eliminate imediat, iar dacă aceasta este doar o suspiciune de neoplazie, primul chirurg excizat zona afectata si trimite-l la diagnosticul histologic rapid, ceea ce a dus la eliberarea sumei de intervenție ulterioară se decide.

În cazul studiilor neinformative, atunci pot exista două moduri: în primul rând - pacientul ia paharul cu accident vascular cerebral și le arată într-un alt cytologist calificat-a doua - reasamblare se efectuează puncție.

Consecințele de manipulare

Procedura de biopsie tiroidian trece, de obicei, fără complicații, dar uneori se poate observa aparitia unei umflaturi mici sau hematom în zona de puncție, care este asociat cu copioase shchitovidki alimentarii cu sange. Mai rar posibil apariția momentană a simptomelor hipertiroidie: creșterea frecvenței cardiace, o ușoară febră, tremurături ușoară în mâini. Toate aceste efecte secundare sunt asociate cu specificul structurii glandei tiroide și tratamentul specific nu este necesar, deoarece trunchiate în mod independent, în ultimele 3-5 zile.

În mod clar familiarizat cu procedura descrisă mai jos poate fi sub formă redusă.

Politica de prețuriO biopsie a glandei tiroide - o procedură costisitoare, în medie, prețul său este de aproximativ 2500-5000 ruble, care, în mod natural, de multe ori provoacă răspunsuri negative la pacienți. Nu uitați că manipularea prețurilor afectează prestigiul medicului și instituția în care se desfășoară. Cu toate acestea, faptul că numai această metodă oferă încredere aproape 90-95%, care există în acest neostruma pacient (cancer tiroidian) sau nu, ceea ce face un studiu de diagnostic de neprețuit.

Costul biopsie tiroidian, în unele centre medicale

 1. Centrul de Diagnostic Clinic "Izmailovo" le NMHTS. NI Pirogov (Http://pirogov-center.ru/patient/) - preț 3500 freca.
 2. Centrul Medical „On Clinic» (https://onclinic.ru/klientam/stoimost_uslug/) - 3600 freca.
 3. FGBU „SRCPM» (https://gnicpm.ru/1834/98187/2) - 3000 freca.

Opinie și Mărturii

Totul despre ceea ce a fost scris mai sus - sunt rezultatele observațiilor pe termen lung ale medicilor de diverse specialități, dar pentru cititorii noștri să se familiarizeze cu procedura descrisă în mod exhaustiv, personalul nostru editorial a efectuat un mic sondaj in randul pacientilor cu noduli tiroidieni. Feedback-ul l-am primit au fost nu numai destul de contrastantă, dar foarte interesant.

Ksenevich Tatiana, în vârstă de 42 de ani. Voronezh.

Cand o ecografie mi sa spus că am un nod mare in glanda tiroida, am fost foarte speriat. Medicul a numit-o biopsie, dar prietenii mi descurajate, pentru că este mai bine în tiroida, încă o dată, nu pentru a merge. Sunt doar frică să facă acest lucru, dar atunci când un an mai târziu sa dovedit că site-ul a crescut cu 1,4 cm, endocrinolog ma obligat sa fac o biopsie a glandei tiroide. Procedura în sine a fost foarte neplăcut, dar a trăit scurt, mulțumesc lui Dumnezeu! Rezultatul, așa cum am explicat doctorul meu a dezvăluit oncologie. Acum mă pregătesc pentru operație.

Ladutko Anna, în vârstă de 37 de ani. Omsk.Tiroidiană îngrijorat pentru o lungă perioadă de timp, dar am observat medicii cu regularitate. Am fost îngrijorat numai atunci când a găsit denivelările de pe gât. Am lua o biopsie de tiroida - si regretat. În primul rând, a fost rănit în gât a apărut ca umflarea sau ceva care ma deranjat de aproape o săptămână, în al doilea, a fost diagnosticat cu cancer, dar cred că dacă nu aș fi urcat din nou cu un ac, atunci nimic nu s-ar fi întâmplat

Eugene R., în vârstă de 43 de ani. Moscova.

Toată lumea se teme de biopsie tiroidian, și spun, să se teamă de cancer. Ea a făcut de două ori, însă, și a venit un pic mai scump, dar de sănătate - costisitoare. Toate concluziile obținute sunt bune, dar pentru nodurile a spus încă uitam.

Masha Zhukovskaya, în vârstă de 19 de ani. Moscova.

Găuriți tiroidă a fost foarte infricosator. Deși am citit în Internet, care se va face puncția subțire un ac, încă mai tremura. Și a fost frică de ceea ce Tremur, medicul nu va fi capabil de a ajunge acolo, dar nu sa dovedit atât de rău. intepatura însuși a fost un pic dureros, dar apoi din nou, a existat un sentiment de plenitudine în gât, care a trecut doar prin undeva zi.

Alice K., în vârstă de 40 de ani. Smolensk.

Sa întâmplat că am fost prescris o biopsie a glandei tiroide decât o dată. Indiferent dacă doctorii avem aici, în oraș sunt analfabeți, sau pur și simplu stoarce bani. Fac o biopsie de trei ori! De două ori a făcut comunitate, a fost foarte dureros, și chiar au spus că nu au primit nimic, iar datele „uninformative“. A treia oară, a plecat la Moscova, și acolo am făcut totul din nou: calitativă și profesională, bună, deși nu a existat nici o tumoare

Anastasia L., în vârstă de 39 de ani. Regiunea Moscova.

Ai la medicul endocrinolog cu shchitovidkoj accidental - pe examinările profesionale, se pare că există două noduri. Hormonii au trecut - toate normale. Ambele noduri în lobul stâng, o 0,8h0,6 și a doua 1,1h0,7. Am lua o biopsie - există, de asemenea, bun, dar câteva zile după procedura de febră și inima pounding, cu toate că acest lucru nu sa întâmplat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să se ocupe în mod eficient cu gusa nodulara a glandei tiroideCum să se ocupe în mod eficient cu gusa nodulara a glandei tiroide
Ce este o biopsie a glandei tiroideCe este o biopsie a glandei tiroide
Cum și de ce pentru a verifica glandei tiroideCum și de ce pentru a verifica glandei tiroide
Informații generale despre gusa nodulara eutiroidieInformații generale despre gusa nodulara eutiroidie
Întregul adevăr despre nodurile tiroidieneÎntregul adevăr despre nodurile tiroidiene
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Ce este Gușa nodulară tiroidianăCe este Gușa nodulară tiroidiană
Care este puncția glandei tiroide și de ce este nevoieCare este puncția glandei tiroide și de ce este nevoie
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Simptomele cancerului tiroidianSimptomele cancerului tiroidian
» » Tiroidiană biopsie - un aspect sobru la problema (plus marturii pacient)

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu