OtTitres.com

Progesteronul în sânge: cum, de ce și când să predea?

Înainte de a începe să vorbim despre ce pentru a investiga progesteron sange, spune un pic mai mult despre hormonul și funcțiile sale.

Progesteronul - un hormon care este sintetizat în ovar - și anume, în corpus luteum. De fapt, corpus luteum - principal, dar nu este singura sursa acesteia. Celulele luteinizant ale stratului granular și foliculii piei și glandele suprarenale, de asemenea, sintetiza acesta. La femeile gravide, acest hormon este produs in placenta, dar cu numai 16 minute pe saptamana. Și înainte de asta - la fel ca toate celelalte femei din corpus luteum și glandele suprarenale.

Fotografii Procedura de prelevare a probelor de sânge pentru analiza progesteronApropo, un pic progesteron este produs si oameni - in testicule si glandele suprarenale. La barbati, nivelul de permanente, 0,33-0,64 nmol pe litru de sânge.

La femei, el a schimbat și este asociat cu ciclul menstrual. Deci, în prima fază destul de un pic și este format de glandele suprarenale, iar al doilea - de câteva ori mai mult, deoarece corpul galben se alătură secreție. O gravidă concentrație normală de sânge a acestui hormon creste. Dacă o femeie nu este însărcinată, corpus luteum atrofiază - si progesteron scade, respectiv.

efectul progesteronului

Sa poreclit pe bună dreptate „hormonul sarcinii“, pentru că într-adevăr ajută pentru a rămâne gravidă în condiții de siguranță să poarte un copil este implicat în lansarea și livrarea de reglementare și pregătește organismul pentru asistenta medicala post-natale.

În plus, el este implicat în reglarea ciclului menstrual al femeii.

De ce dona?

Datele privind concentrațiile de hormoni din sange sunt necesare pentru a determina motivele pentru incapacitatea de a ramane insarcinata, si, prin urmare, pentru a decide cum să trateze boala.În prezența DMC sau sângerări uterine disfunctionale, nivelul de progesteron va indica cauza medicului său.

Gravide nivelul său în sânge este determinată pentru a afla riscul de avort spontan, munca spontan, avorturi spontane. Dupa schimbarile hormonale mai întâi și apoi abate asupra problemelor enumerate.

Identificarea problemei timpurie - mijloace pentru prevenirea dezastrelor prin numirea tratament corect.

Când ar trebui să iau?

De obicei, un test de sânge pentru progesteron trece timp de 22 sau 23 de zile de la debutul menstruatiei. Dar acest lucru este valabil numai pentru cei al căror ciclu este de 28 de zile. În cazul în care este mai lung, 33-35 zile, este necesar să se predea analiza în 28-29 zi.În cazul în care ciclul corect, de la lună nouă la lungimea sa variază în funcție de nu mai mult de 1-2 zile, apoi analiza progesteron ar trebui să ia exact o săptămână înainte de începerea menstruației.

Și când să ia, în cazul în care ciclul este neregulat? Noi trebuie să fie testate pentru progesteron de mai multe ori pentru a asigura „captura concentrația maximă de progesteron“, care este de a obține în faza Iuțeală. Este mult mai ușor atunci când pacientul masoara temperatura lor bazale, acesta parcele modificarile - trec de progesteron din sânge în ziua a 6-a 7 sau după vârf de temperatură, care vorbește despre ovulația.

În cazul în care medicul consideră că este necesar pentru a determina concentrația de hormon în sânge, nu numai în faza luteala, dar și în altele, spune el, atunci când donarea de sânge. În ce zi anume de a dona sânge, de obicei scrisă în direcția analizei și asigurați-vă că medicul oral atrage atenția asupra pacientului.

Cum să se pregătească?

Formarea specifică nu are nevoie. Testul pentru pass progesteron recomanda repaus alimentar, după cel puțin 6-7 ore de la ingestie. În mod corespunzător depus hemogramă (în majoritatea cazurilor) - această analiză, depus pe stomacul gol.Unele medicamente duce la o creștere sau o scădere a nivelului de progesteron, astfel încât medicul trebuie să știe ce și modul în care pacientul ia modul. Apoi, în curs de pregătire pentru analiza medicul poate anula orice medicament, în cazul în care consideră necesar.

rezultate Decoding

Descifrarea analiza este, contrar credintei populare, nu numai în comparație cu rezultatul analizei normei.

Diferite laboratoare folosesc diferite unități de măsură, astfel încât regulile de progesteron în sânge sunt prezentate în nmol / l, ng / ml. Diferite laboratoare preferă diferite unități de măsură.

valori normale

Tabelul 1. Femeile care nu sunt gravide
faza cicluluinmol / lng / ml
folicular0.32-2.230.1-0.8
ovulatorii0.48-9.410.3-1.4
luteală6.99-56.630.6-2.3
Tabelul 2. O femeie însărcinată
trimestrunmol / lng / ml
eu32.6-14010-44
II62-26219.5-82.5
III206-72865-290

Unele laboratoare pot varia, dar nu cu mult. Acest lucru se datorează particularităților calibrării echipamentelor și, prin urmare, pentru a descifra analiza trebuie să prefere standarde de laborator.

Descifrarea analiza ar trebui să fie un medic

Diagnosticul este un medic, nu numai pe baza analizelor. O examinare extrem de important, istoricul medical și, desigur, recurs. În cazul în care rezultatele sunt normale, dar la limita superioară sau inferioară a valorilor normale, de asemenea, sunt capabili de a schimba cursul de căutare de diagnosticare. De aceea, diagnosticul trebuie să fie angajat în numai de către medic.

Nivelul Valoarea normală a progesteronului la femei după menopauză sânge aproape ca oameni: un maxim de 0,64 nmol / L. Acest lucru se întâmplă deoarece ovarele încetează să funcționeze și hormonul nu este sintetizat. Acesta este un proces natural fiziologic al corpului feminin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormoni sexuali femininiHormoni sexuali feminini
Corpus luteum in ovar stâng - ceea ce inseamna norma sau patologie?Corpus luteum in ovar stâng - ceea ce inseamna norma sau patologie?
Hormonale de droguri „luteina“ și lunarHormonale de droguri „luteina“ și lunar
Magic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarciniiMagic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarcinii
Norma progesteron la femeiNorma progesteron la femei
Ce eșecul corpus luteum?Ce eșecul corpus luteum?
Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesarăHormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară
Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitateaToate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea
Hormon luteinizantHormon luteinizant
Nivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravideNivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravide
» » Progesteronul în sânge: cum, de ce și când să predea?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu