OtTitres.com

Ați redus progesteron? Să înțelegem de ce

Nivelurile scăzute de progesteron sunt acum destul de comune. El este retrogradată din diferite grupuri de femei din diferite motive.

Și astfel, fiziologice

De conducere: nivelul scăzut de progesteron pe grupuri de femei
Fiziologic progesteron scazut observate la femeile aflate la menopauza. Fiziologice - este normal, deoarece a redus menopauză - și asta e bine. Numai glandele suprarenale produc progesteron în corpul lor, iar acest lucru se datorează nivelului scăzut. Prin urmare, femeile care au ajuns la această perioadă, din cauza vârstei lor, nu au simptome sau efectele niveluri scăzute de progesteron.

progesteron scăzut la femeile gravide

În cursul sarcinii nivelurilor de progesteron treptat tot mai mare și maximă în al treilea trimestru. Prin urmare, pentru a compara rezultatele lor cu norma poate fi corect stabilită numai trimestru curent.

 1. Intocmeste uterului pentru implantare de embrion
 2. Conducerea creșterea și dezvoltarea uterului, imbunatateste aportul sanguin
 3. Neutralizeaza și oxitocină inhibă sinteza prostaglandinelor - și, prin urmare, reduce activitatea motorie a uterului gravide și pentru a preveni nastere prematura si avort spontan
 4. Ea nu permite sistemului imunitar de a considera embrionul ca un antigen și distruge-l
 5. Aceasta stimulează creșterea în țesutul mamar, care produce lapte
 6. Aceasta face ca tesutul mai hidrofilă. Acest lucru înseamnă că acestea sunt saturate cu apă și, prin urmare, devin mai extensibil - și a redus leziunile mama generice
 7. In primele faze ale sarcinii, ca urmare a creșterii concentrației de progesteron scade rezistența vasculară periferică totală, însoțită de o scădere a tensiunii arteriale. Ca răspuns, debitul cardiac este crescut cu 30-50%.

motive

 1. Deoarece după săptămâna a 12-a sarcinii principale asupra sintezei progesteronului preia placenta, scăderea hormonului în săptămâna a 16 este o patologie a corpului galben, iar după - placenta.
 2. Patologia hipofizo - progesteron redus datorita stimularii insuficiente a glandei pituitare de ovar.
 3. Primirea unei femei gravide hormoni - cum ar fi glucocorticoizi în doze mari și pentru o lungă perioadă de timp.

simptome

Ca progesteron relaxeaza uterul, nivelul cel mai scăzut manifesta prin durere si senzatii spastice în stomac, secretie sangvinolenta - adică, simptomele, alarmante în ceea ce privește avort spontan.

efecte

 1. avort spontan fetale din cauza avort spontan, avort spontan
 2. Întârzia dezvoltarea embrionului
 3. copil perenashivanie
 4. agalactația
 5. Febră, dureri abdominale, greață severă, vărsături, sângerări (uneori puroi) de descărcare, apoi - o stare gravă, șocul. Motivul pentru toate cele de mai sus - sensibilizarea imunitate antigene fetale materne. progesteron scăzut nu poate suprima raspunsul imun.


progesteron scăzut în neînsărcinate

Nivelul acestui hormon în sânge variază în mod ciclic, astfel încât înainte de a compara rezultatele lor cu norma pentru a se asigura că analiza livrate la timp și corect. Pentru fiecare ciclu menstrual are o rată de progesteron. De obicei, progesteron din sânge trec în faza Iuțeală, când este maxim.

motiveExistă trei locuri de sinteza hormonului:

 • corp galben
 • Celulele luteinizant (ovariene)
 • Adrenals.

Este important ca glandele suprarenale ea formează în mod constant, dar un pic. Cea mai mare parte a hormonului sintetizeaza încă corpul primului articol din listă. Dar există numai în faza luteala, care este motivul pentru care nivelul de progesteron este schimbat în ciclul de sex feminin.Deci, acum este clar că progesteronul scăzută sugerează insuficiența luteal. Acest lucru se întâmplă atunci când nu există nici o ovulatia - pur și simplu nu este nimic de a fi format.

Lipsa medicilor de ovulatie numit anovulation.

 • Persistența folicul - nici o transformare are loc în foliculul corpus luteum.
 • foliculi atrezie - foliculi sunt inlocuite de tesut conjunctiv inutil, ocolind etapa a corpului galben.
 • Încălcare folicul de conversie, prin care se formează deja defect, pentru acest motiv, funcția sa este scăzută.
 • Încălcarea funcției hipofizare gonadotropina. Glanda pituitară trebuie să formeze o așa-numită „hormoni tropic“. Datorită lor, foliculul se maturizează (foliculostimulant hormon), Ei controlează, de asemenea, formarea și funcționarea corpus luteum (prolactina și hormonul luteinizant). Încălcarea acestor procese va duce la o scădere a progesteronului.
 • absorbție prea rapidă a corpului galben conduce la faptul că aceasta nu are timp suficient pentru a forma progesteron - și nivelul său este coborât. Aceasta este cauza rara de progesteron scazut
 • Lung și stres intens încalcă, de asemenea, procesele din ovare. O femeie nu este însărcinată. Din cauza acestui fapt, mai trece printr - și care face problema mai rău. cerc patologica.
 • doamnelor foarte subțire prea des astfel de încălcări.
 • Exercițiul fizic excesiv (în sportivii profesioniști) pot perturba procesul de ovulație și, prin urmare, luteinizare.

simptome

În moderat redus de progesteron limitat simptome clinice de astenie:

 • durere de cap
 • schimbări bruște de frecvente și de starea de spirit
 • oboseală constantă, o femeie se trezește deja obosit
 • căderea părului
 • Creșterea în greutate
 • umflarea sânilor
 • încălcarea ciclului

Aceste simptome de niveluri scăzute de progesteron este foarte nespecific, astfel încât acestea sunt de obicei ignorate.

efecte

 1. Lipsa mai pronunțată de progesteron poate duce la sângerări uterine disfuncționale (DUB). Menstruația durează o perioadă lungă de timp (o săptămână sau mai mult), sângele mult mai familiar. O astfel de sangerare se opreste de la sine, uneori, dar cel mai adesea nu se întâmplă fără intervenție medicală. DMK - este o situație periculoasă, care necesită tratament imediat la medic.
 2. Dereglarea ciclului hipofizară poate manifesta ca lipsa menstruatiei, iar MQM.
 3. Și, uneori, o femeie pur si simplu nu poate ramane insarcinata - iar acest lucru este singurul simptom.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Magic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarciniiMagic progesteron hormon: semnificație și importanță în timpul sarcinii
Norma progesteron la femeiNorma progesteron la femei
Hormon de sarcinaHormon de sarcina
Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitateaToate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea
Bazofile în sângeBazofile în sânge
Ce face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiolCe face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiol
De ce numește djufaston în timpul sarcinii și cum să-l iaDe ce numește djufaston în timpul sarcinii și cum să-l ia
Ridicati progesteron: medicina si remedii populare, în același timp,Ridicati progesteron: medicina si remedii populare, în același timp,
Nivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravideNivelul normal al hormonului progesteron la femeile gravide
ProgesteronProgesteron
» » Ați redus progesteron? Să înțelegem de ce

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu