OtTitres.com

Tot ceea ce ai vrut să știi despre inflamarea glandei tiroide

Tiroidita - un termen care indică prezența inflamației tiroide.

tiroidita In mod traditional ca procesele inflamatorii pot fi împărțite în:

 1. ascuțite;
 2. subacută;
 3. cronice.

Tiroidita acută doi:

 1. purulentă acută;
 2. purulentă acută.

tiroidita granulomatoasă subacută sau de boala lui Quervain

inflamația cronică a glandei tiroide - este invaziv fibrozante tiroidita Riedel.

Separat aloca:

 • autoimună (lifotsitarny);
 • postpartum (tăcut, tăcut, sporadic).

tiroidita acute supurative

inflamația purulentă acută a glandei tiroide - un fenomen rar, de obicei mulțime de oameni cu sisteme imunitare foarte slab (tratament pe termen lung de corticosteroizi în doze mari, tratament pentru cancer, care primesc medicamente citotoxice, etc ...).

Motivul - de multe ori bacterii: staphylo- sau streptococii, Escherichia, cel puțin - ciupercile. Infecția se înregistrează din sânge sau limfă, ceea ce se întâmplă foarte rar.

Figura: piele roșie a gâtului cu inflamație a glandei tiroideSimptomele de inflamație a glandei tiroide: durere pe partea din față a gâtului, capabil să dea urechea sau mandibula apare singur și doare fie continuu, fie declanșat de mișcări ale capului și gâtului, partea din față a pielii gâtului înroșită, cald si edematoasa, febra 39-40 ° C.

Uneori abcesul se deschide la gât, și afară toarnă puroi. Acesta este un rezultat bun pentru cazul netratat. Cu toate acestea, un abces poate creste si forma un abces. Dacă puroi se topesc tesutul din jur, se va dezvolta abces. Consecințele pot fi în pericol viața dacă puroiul va coborî în jos, în mediastin - se dezvolta mediastenit. El a fost foarte prost tratată și poate duce la deces. Se poate dezvolta, de asemenea, sepsis.

Tratamentul de inflamație purulentă prevede chirurg: dezvăluie abces copt, se scoate puroiul și dezinfectează rana. Prescrierea antibiotice, medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene și vitamine.

tiroidita acută purulentă

Chiar și boli mai rare.

Simptomele de inflamație purulentă acută a glandei tiroide sunt: dureri în gât, înghițire în creștere, și creșterea temperaturilor. Acesta seamănă cu răceala comună, nu-i așa? De multe ori, medicul pune un diagnostic de ARI pe baza simptomelor tipice și trata în mod corespunzător. Cu toate acestea, acesta este cazul rar când un diagnostic incorect implică tratament corect. Deci, de multe ori se termină cu cazul de recuperare.

Este evident că multe cazuri de misdiagnosis nu sunt incluse în statistici. Poate că e motivul pentru „raritatea“ a bolii?

inflamația granulomatoasă a glandei tiroideSe dezvoltă în a cincea sau a șasea săptămână după ce a suferit o infecție virală, cu toate că de multe ori transferate anterior „pe picioare“ pacienți uitate de infectare, la momentul apariției tiroidită subacută. Cauza a procesului de dezvoltare este acelasi virus care a cauzat boala inițială.

Simptomele bolii: Durere în partea din față a gâtului, crește cu mișcarea, înghițire, febră ușoară. Cu toate acestea, acest lucru este însoțit de o montare distincte:

 1. Prima etapă: virusul distruge țesutul tiroidian și în sângele hormonilor ei sunt alocate într-un număr foarte mare. Simptome: inima bate mai repede și mai puternic, creșterea presiunii începe să dea mâna, persoana devine nervos, tulburări de somn. 25% dintre pacienți și piardă în greutate, 40% - crește ușor temperatura până la 37,2-37,8 ° C
 2. A doua etapă: glanda tiroidă este deteriorat și nu poate produce hormoni. Excesul de nivelul de hormoni scade, și aproximativ 1 sau 2 săptămâni, o persoană care se simte bine. În acest moment, zonele afectate sunt năpădit de țesut conjunctiv.
 3. A treia etapă: toate vindecat, dar acum există țesutul conjunctiv care este în imposibilitatea de a sintetiza hormoni în locul glandei tiroide. Omul devine inhibat, și somnolență, creșterea greutății, umflarea corpului, presiunea este instabilă și de multe ori cade. Acestea sunt consecințele bolii netratate de Quervain.

Tratament: formă ușoară elimină nevoia de AINS, restul necesită, de obicei, includerea în tratamentul hormonilor glucocorticoizi. Rezultatul clasic - favorabil, astfel încât să numească un hormoni non-steroidiene și medicamente fără nici un motiv.

Dacă nu este tratată, recuperarea va veni de la sine, după 4 sau 5 luni. Cu toate acestea, după un timp oamenii se îmbolnăvesc din nou. Treptat, tot fierul este înlocuit de țesut conjunctiv, nu sunt capabili de a secreta hormoni - și toată viața lor de a lua. Prin urmare, este necesară trimiterea la medic.

Fibrozantă invazive tiroidita Riedel

Boala este rara, cauza este necunoscuta. Datorită înlocuirea glandei inutile țesutului conjunctiv (fibroza), nu se poate crea hormoni, și dezvoltă lipsa lor.

Simptomele bolii: disconfort în gât la înghițire, ingrosarea vocii, tuse. Acest lucru se datorează faptului că crește glanda mărimii datorate fibrozei și a țesutului conjunctiv creste pe organele din jur. Daca este lasata netratata, consecintele vor fi groaznice.

Foto biopsie tiroidianEste o boală în caracteristicile lor seamănă adesea un medic cancer tiroidian, și anume fibrosarcom. Diagnosticat cu certitudine numai după o biopsie. Pentru a face acest lucru, medicul sub seringă cu ultrasunete ia o bucata a glandei tiroide. Apoi, un alt medic, patolog, examinează această piesă (biopsie) și o descrie. Acest lucru - baza pentru diagnosticul medicului.Tratamentul Riedel tiroidita exclusiv chirurgicale. Alocati glandei tiroide, care se datorează fibroza devine inutilă pentru organism. Apoi se taie corzile care comprimă organe ale gâtului și incizia suturat. Puteți face o operație mai ușoară atunci când se taie numai istm a glandei tiroide. Dar, în acest caz, fibroza crește și apoi trebuie să funcționeze din nou și din nou.

glanda fibroza Din cauza nu produce hormoni, astfel încât acestea trebuie să fie luate pentru viață.

Autoimun (limfocitară) tiroidită

Una dintre cele mai frecvente leziuni tiroidiene. Motivul pentru inflamație autoimună în predispoziție imunitatea înnăscută, ca urmare a distruge glandei tiroide. Cu toate acestea, această boală nu este în pericol viața.

clasificare:

 • Formularul hipertrofică - 90%;
 • Formularul atrofica - 10%.

În primul caz, anticorpii sistemului imunitar afecteaza glanda tiroida si daunele sale tesut. Interesant, unele dintre ele stimulează glanda, iar ea incepe sa secrete hormoni puternic. Prin urmare, această condiție este, de asemenea, numit Hashimoto. Într-adevăr, în mod activ de lucru creșteri ale glandei în mărime și dezvoltă un surplus de hormon său (hipertiroidism). Acest lucru se manifestă palpitații, aritmii, uneori, mâini tremurânde, pierdere în greutate, instabilitate starea de spirit, ochii umani sunt „popping“ (exoftalmie).

Formularul atrofica se caracterizează numai prin distrugerea tesutului prostatei, astfel redus și producerea de hormoni. Dezvoltă hipotiroidism. Simptomele acesteia sunt după cum urmează: o persoană creștere în greutate, devin letargici, letargie, memoria se înrăutățește, dezvolta pielea uscata, oasele pierd calciu (osteoporoză), atrofie musculară, presiunea, în unele cazuri, poate să scadă și să devină instabil.caracteristici de diagnosticare tiroidită autoimună:

 1. Anticorpii la tiroida in cantitati mari (de diagnostic);
 2. date cu ultrasunete (hypoechogenicity);
 3. Nivelurile ridicate de TSH.

Pentru diagnostic suficient de 2 din 3 caractere.

Tratamentul. Cel mai mare pericol este bătăile inimii frecvente cu Hashimoto gusa. În cazul în care inima nu poate face față volumului de muncă a crescut, se va dezvolta deteriorarea acesteia, până la un atac de cord. Prin urmare, adrenoblokatory utilizate, deoarece acestea reduc frecvența contracțiilor cardiace. Pentru a face față cu prea multe niveluri de hormoni utilizate tireostatiki - medicamente care reduc activitatea hormonului tiroidian.

Interesant, atunci când această inflamație a sistemului imunitar glandei tiroide creează anticorpi, de asemenea, împotriva Gomonov tiroidian. Un motiv pentru aceasta este inferioritatea lor structurală. Acești anticorpi mențin inflamația. Prin urmare, pacientul trebuie sa primeasca medicamente cu acesti hormoni. Ca rezultat al tiroidei sale este în afara de lucru, cantitatea de anticorpi este redusă - și omul se duce la remiterea!

Postnatala (,, sporadic tăcut tăcut) tiroidită

Începe o inflamație a glandei tiroide, în 5-10% dintre femei în termen de 3 luni de la livrare. Cu sarcini repetate, în cazul în care o femeie a căzut o dată bolnav, situația se repetă. Există o teorie cu privire la cauzele de inflamație a glandei tiroide după naștere.

O femeie gravidă hormoni care secreta nu îi permit să distrugă imunitatea fătului. Dupa nastere, nivelul lor de picătură, iar sistemul imunitar la persoanele sensibile incepe sa omoare celulele glandei tiroide. Această boală este autoimună.

Atunci cand tesutul mamar este distrus, hormonii ei sunt în sânge. Simptomele face de obicei destul de slabe: anxietate, nervozitate. Mai puțin frecvent, procesul poate fi foarte activ, apoi mai multe simptome: tremurul mână, palpitații, exoftalmie ( „exoftalmie“), creșterea tensiunii arteriale.

semn irefutabilă de inflamație - în puncția țesutului mamar în celulele inflamatorii. Semne de inflamatie in sange este de obicei exprimat moderat și nu poate fi baza pentru diagnostic.

Foto: medic și pacientApoi, procesul dispare, nivelurile de hormoni reveni la normal - un rezultat favorabil, este foarte frecvente.

Dar, în cazul în care țesutul de cancer a fost afectat în mod semnificativ de inflamatie, apoi, în viitor, nu va fi capabil să aloce suficient de hormoni. Semne de această condiție sunt tipice: slăbiciune, oboseală, somnolență, apatie, depresie, piele uscată. Mai târziu, simptomele pot fi pierdute. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este necesar să se bea hormoni.

Simptomele sunt de obicei rare, în cele mai multe cazuri nu sunt periculoase, astfel încât tratamentul inflamației postpartum a glandei tiroide nu are nevoie. Consecințele unor forme mai severe sunt destul de grave. Glanda tiroida este afectata este ireversibil, iar pacientul este obligat să ia o terapie de înlocuire viață.

Tratamentul în excesul de hormoni faza adrenoblokatory (în cazul în care o femeie nu tolerează palpitații frecvente), sedative și pastile, psihoterapie de dormit, ochi hidratant picături, dacă este necesar.

Lipsa fazei hormoni de tratament este redus la înlocuirea funcțiilor glandei: care primesc hormoni tiroidieni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tiroidită subacută - boli tiroidieneTiroidită subacută - boli tiroidiene
Caracteristici manifestări și tratamente ale bolii HashimotoCaracteristici manifestări și tratamente ale bolii Hashimoto
Tiroidita cronica lui - nodulare tiroidiene: Simptome, diagnostic și tratamentTiroidita cronica lui - nodulare tiroidiene: Simptome, diagnostic și tratament
Care sunt simptomele de inflamație a glandei tiroideCare sunt simptomele de inflamație a glandei tiroide
Ce este tiroidita acutăCe este tiroidita acută
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Tiroidita: cauze, tipuri și tratamentTiroidita: cauze, tipuri și tratament
Ai medicul a spus: inflamație a glandei tiroide ...Ai medicul a spus: inflamație a glandei tiroide ...
Boli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroiditaBoli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroidita
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
» » Tot ceea ce ai vrut să știi despre inflamarea glandei tiroide

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu