OtTitres.com

Un hormon de stres în obiectivele turistice sau pentru ao micșora

oameni de mers pe josCortizolul este numit în literatura de specialitate ca un hormon de stres, este o componentă importantă a echilibrului hormonal al organismului uman. Activitatea sa in oameni sanatosi, are ca scop organizarea adaptarea rapidă și calitativă schimbarea condițiilor din lume la rapid. Domeniul de influență cortizol acoperă aproape complet metabolismul energetic și metabolismul grăsimilor și proteinelor, parțial - metabolismul mineral si sistemul imunitar si regleaza activitatea altor organe și sisteme. Cu toate acestea, atunci când acest hormon devine prea mult, ea începe să fie un pericol pentru om, deoarece impactul său devine distructiv pentru organism. Pentru informații cu privire la modul de a reduce nivelul de cortizol, iar acest articol va spune.

Programul educațional cu privire la cortizol

glucocorticosteroizi hormon de stres printre cele mai importante ale corpului uman și este produs de două glande mici, in forma de piramida - glandele suprarenale.

Interesant, în molecula de hidrocortizon (cunoscut si ca cortizol) atât componenta de bază include colesterol.

Numărul producția sa este reglată de hormonul adrenocorticotrop (ACTH), care este secretat de glanda pituitară, sau mai degrabă celulele sale anterioare de lob.

Manifestari de mare de hidrocortizon

Principalele semne ale crescut de cortizol (hipercortizolismul)

  1. obezitate;
  2. femei - o încălcare a ciclului menstrual sau bărbați, chiar amenoreya- - potența redusă, disfuncție erectilă;
  3. hipertensiune combinată cu creșterea volumului de urină alocate pe zi;
  4. reducerea imunității generale și locale;
  5. apariția de benzi largi de culoare cireasa de pe pielea abdomenului, coapselor (striuri);
  6. tulburări neurologice: pierderi de memorie, de somn, modificări ale dispoziției;
  7. toleranței la glucoză, și, în cazuri severe - diabet.

Cauza tuturor bolilorHidrocortizon ridicat indică, de obicei, apariția cea mai mare parte a educației, ci pentru a afla ce corpul este localizat, va fi necesar un număr de studii. Cel mai adesea, medicii se confruntă cu sindromul și boala Cushing, precum si a cancerului de hormon-metastatic al anumitor organe. Și sindromul și boala Cushing au o cauză comună, și semnele clinice, pentru că atunci când ambele patologii - o tumora, numai atunci când Sindromul Cushing este situat direct în glandele suprarenale si in boala - in glanda pituitara. Natura și mărimea formării de surround, cauzand simptomele lui Cushing pot varia într-o gamă largă: ele pot fi benigne sau maligne, precum și fluctuațiile acestora cu diametrul de 2-5 mm (tumori ale glandei pituitare) la câțiva centimetri (Glande suprarenale).

Creșterea cortizol în timpul sarcinii este considerată o variantă normală și de tratament pentru a se asigura că declasare în nici un fel în nevoie. De asemenea, este posibil să se mărească cortizol din cauza organelor interne, de exemplu, ficat, sau utilizarea unui număr de medicamente, droguri.

tratamentul CushingTratamentul Cushing - un proces destul de complicat, și pur și simplu mai mici de cortizol nu este suficient, este necesar pentru a elimina cauza, sau restul măsurilor luate ar fi ineficientă.

Dacă creșterea hidrocortizonul este asociat cu o tumoare a glandei suprarenale, este cea mai eficientă metodă de tratament, care să permită să scadă, este o intervenție chirurgicală, după care, cu toate acestea, ar putea avea nevoie de terapie de substituție cu analogi sintetici de cortizol, ca unul glandei suprarenale nu este de obicei capabil de a efectua activitatea de doi.intervenție chirurgicală și radioterapie: Dacă este un adenom pituitar, cele două tehnici pot fi folosite pentru a vindeca. Alegerea între ele face ca medic pe baza acestor analize și studii instrumentale, va afecta, de asemenea, starea actuală de sănătate a pacientului în timp pentru a rezolva această problemă.
În cazurile severe, înainte de intervenții chirurgicale sau de expunerea la radiatii, încercările de a reduce medicatie cortizol. În acest scop, se folosesc cele două medicamente: ketoconazol și aminoglutetimidă. Dozările acestor medicamente medicul individual selectează, în funcție de cât de ridicate de cortizol și cât de mult este necesar pentru a reduce nivelul.

Posibil să aveți nevoie, de asemenea, prescripțiile nu cu scopul de a reduce cortizol, și în scopul de a stabiliza starea altor organe și sisteme, precum și pentru a reduce efectul negativ al acestui hormon asupra lor. De exemplu, medicamente hipotensive, medicamente care reduc metabolismul zahărului corectoare de nivel mineral.

tehnici alternative

nivelurile de nutriție dlyasnizheniya adecvate de cortizol - un colajUnii pacienți cu hipercorticismului efectuate încercări de a reduce remedii populare de cortizol, dar după cum sa menționat mai sus, orice tratament destinat să nu cauzeze (tumori), iar la efectul său (hidrocortizon ridicat în sânge) este sortită eșecului. Cu toate acestea, unele mijloace de medicina alternativa poate fi destul de util pentru organism, de exemplu, în perioada de recuperare după o intervenție chirurgicală sau radioterapie. Astfel, utilizarea preparatelor de magneziu, potasiu și calciu este acceptabil, în același efect pozitiv asupra stării pacientului se poate reflecta și unele utilizare decocturi de plante: sunătoare, ginseng siberian, lemn dulce si rosea Rhodiola. Și lăsat să complecșilor aportul de vitamine și minerale, uleiuri de pește, aminoacizi (de exemplu, lecitină), toate acestea pot reduce semnificativ cortizol.

Cu toate acestea, ar trebui să apară utilizarea oricăror mijloace de medicina alternativa, suplimente nutritive sau rețete populare, cu scopul de a reduce cortizol numai după obținerea permisiunii de la medic, care să se introducă compoziția, metoda de preparare și utilizare a unui astfel de medicament. Vă rugăm să rețineți că utilizarea acestor fonduri ar trebui să fie efectuate doar ca o terapie adjuvantă și nu poate înlocui boli tradiționale Schema de tratament asociat hipercorticismului.

Amintiți-vă! Supraviețuirea pacienților cu sindrom Cushing, care nu primesc tratament specific, este de numai 30-40%.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
STH (hormon somatotrop)STH (hormon somatotrop)
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Hormoni sexuali femininiHormoni sexuali feminini
Cortizolul este responsabil pentru ceea ceCortizolul este responsabil pentru ceea ce
Cum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonuluiCum de a identifica cortizol fără stres sau toate analizele asupra hormonului
Cortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormonCortizolul în sânge: diagnosticul și rata de hormon
Ce face creșterea cortizol?Ce face creșterea cortizol?
Cum gestionăm hormonii?Cum gestionăm hormonii?
Norma cortizol la femei și bărbațiNorma cortizol la femei și bărbați
Dimineața - cel mai rau timp pentru cafeaDimineața - cel mai rau timp pentru cafea
» » Un hormon de stres în obiectivele turistice sau pentru ao micșora

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu