OtTitres.com

Totul despre ultrasunete, sau cât de repede, să învețe ieftin și în condiții de siguranță cu privire la starea de tiroida

În prezent, după cum știți, cantitatea patologiei tiroidiene, în special ceea ce vina a crescut suficient? Ecologie? Deficitul de iod? Radiații? Ereditatea? Cel mai probabil, cauza astfel de probleme au devenit toți acești factori, luate împreună, și putem încerca doar să încetinească și să neutralizeze influența lor dăunătoare, folosind toate arsenalul disponibile de medicina modernă. Procedurile de diagnostic frecvente este un proces neplăcut și uneori dureros, dar, de asemenea, de multe ori duce la o „pierdere în greutate“ semnificativă pungă pacientului. Ultrasunete a glandei tiroide - este una dintre excepțiile de la această regulă.

Această metodă de cercetare este foarte cunoscut, este absolut nedureroasă, relativ ieftin, și destul de informativ, în cele mai multe cazuri de patologie tiroidiană. Pentru informații cu privire la momentul și modul de a face cu ultrasunete a glandei tiroide, cu privire la pregătirea pentru ea, și cât de eficient poate fi procedura, vezi mai jos.

Conform diferitelor surse de pe planeta aproximativ 7-11% din populație suferă de orice patologie tiroidiană, iar aceasta boala este mai mult de 13 ori mai frecvente la sexul frumos.

Fizică și Fiziologie

Tiroidiană cu ultrasunete - ilustrareNatura metodelor de cercetare ale tiroidei este de a utiliza frecvențe ultra-sunet pentru diagnosticul bolilor acelui organ. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că diferite țesături, chiar și în cadrul aceluiași organism, efectuate cu ultrasunete și să reflecte în diferite moduri. Progresele tehnologice au permis utilizarea acestor informații pentru imagistica de organe, care sunt dificil de a examina alte metode, și a crescut posibilitatea medicilor.

Unitatea în sine poate fi împărțită în două părți principale: un senzor, care se află într-un element special (cristal piezoelectric) care genereaza ultrasunete, iar computerul de sistem analitic, și efectuează decodificare de prelucrare a datelor primite de la senzor, de a le transmite ca imagini pe ecranul monitorului.

Pregătirea și proces

Localizarea convenabilă a glandei tiroide în gât permite accesul fără probleme la senzor cu ultrasunete, astfel încât nevoile specifice ale oricărui preparat special pentru a studia acolo. destul de mult în ajunul de dinaintea ecografiei tiroida pentru a lua un duș de igienă.

În timpul procedurii, pacientul se afla pe spate, și pentru a îmbunătăți comportamentul cu ultrasunete pe pielea gâtului la locul studiului aplicat un gel special. Chiar diagnosticul medicul va dura aproximativ 10-20 de minute, atunci veți obține imediat interpretarea rezultatelor. În unele birouri, avertizează că este de dorit să se ia cu un prosop mic la sfârșitul ultrasunete tiroidian șterge gel. În cazul în care nu este specificat atunci când scrieți, atunci cel mai probabil, după studiul de șervețele de unică folosință vor fi oferite în acest scop.

Când sonography tiroidian nevoie?Indicația pentru ultrasunete va gușă (creștere echilibrată sau dezechilibrată, uneori sub formă de „butoane de“ de pe gât, etc.), prezența simptomelor de deficit sau exces de hipo tiroidă și starea hipertiroidian de hormoni), plângerile de dificultăți de respirație, disfagie, nu asociate cu anomalii ale altor sisteme de organe, precum si ecografie tiroidiană este folosit pentru a monitoriza dinamic starea de noduli identificate anterior.

Hipotiroidismul manifestă pierderi de memorie, tendinta de depresie, ritmul cardiac incetineste, slăbiciune generală, infertilitate, scădere pe termen lung a temperaturii, uscăciune și fragilității părului și a unghiilor.

Activitatea tiroidei crescută este nervozitate aparentă, palpitații, tulburări de somn, emaciere bruscă, tremurături ale degetelor, precum și o listă lungă de alte simptome.In mod normal, o ecografie a glandei tiroide trebuie detectată țesut relativ uniform tiroidian fără sigilii și noduri, dimensiunile ecografice ale glandei tiroide sunt, de asemenea, destul de clar definite. Toate acestea sunt necesare pentru a face acest studiu cât mai obiectiv posibil.

Diagnostician de tiroidă rasshivrovyvaet cu ultrasunete - fotografieÎn cazul în care diagnosticianul detectează o ecografie de anomalii tiroidiene în descifrarea aceasta indică în mod necesar natura acestor modificări, valoarea daunelor, ca în cazul în nodurile, apoi numărul și dimensiunea lor, măsurată în două proiecții. Este demn de remarcat faptul că noduli tiroidieni, în funcție de compoziția lor și natura apariției, și poate varia semnificativ în SUA, ceea ce permite suspectate maligne sau benigne schimbarea este detectată la un pacient cu o anumită probabilitate. Cu toate acestea, în cazul în care nodul identificat mai mult de un centimetru in diametru, este necesar medicul curant să recomande teste suplimentare și alte metode.

De ce SUA?

Cel mai important avantaj al ultrasunetelor tiroidian este siguranța acestuia:

  1. Fără radiații ionizante;
  2. nici o încălcare a integrității suprafeței pielii;
  3. nu există nici un risc de infecție;
  4. nu are efecte dăunătoare asupra fătului.


Ecografie (un alt nume cu ultrasunete) a glandei tiroide nu are contraindicatii si este acum disponibil metoda de diagnosticare în aproape orice regiune.

Acest studiu poate fi efectuată, dacă este necesar, gravide, copii de orice vârstă și femei în timpul alăptării.

Prețul această manipulare nu este destul de mare, rezultatele punerii sale în aplicare sunt disponibile imediat, și pentru a înțelege interpretarea rezultatelor sale este majoritatea practicienilor. Cel mai adesea, prețul sonografiei tiroidian variază de la 650 la 1500 de ruble, această sumă depinde în mare măsură de calitatea și echipamente moderne, prestigiul instituției de diagnostic și tratament în cazul în care cercetarea a fost efectuat, precum și calificarea și formarea calităților studiului medic cu ultrasunete.

Mai jos sunt prețurile pentru Ultrasonografie tiroidiene în unele centre medicale

  • CDC "Arbat" NMHTS Pirogov (https://pirogov-center.ru/patient/) - 800 freca.
  • KC-le mai întâi MGMU. Sechenov (https://1msmukliniki.ru/prices/) - 1500 ruble;
  • Oraș Clinica de familie în Perovo (https://gs-clinic.ru/price/27/) - 1100 ruble;

Creșterea dimensiunii prostatei, prezența unor formațiuni tumorale cum ar fi de natură diferită și mărimea, natura și intensitatea vascularizației la zonele de tesut tiroidian - adică ceea ce arată ultrasunete tiroidian. Și asta e tot acest lucru, combinat cu tehnicile de înaltă disponibilitate permite o utilizare foarte larga de ultrasunete tiroidian in practica medicala.

în concluzie

În ciuda tuturor aspectelor pozitive ale ecografiei tiroidiene, capacitatile sale de diagnostic nu sunt nelimitate.

  • În primul rând, cu ultrasunete nu poate da un aviz cu privire la nivelul funcției tiroidiene gormonosekretiruyuschey de gradul de activitate al inflamației autoimune sau caracterul adecvat al activității sistemului hipotalamo-hipofizar, este analize de sânge necesare și, uneori, scintigrafia.
  • În al doilea rând, investigații cu ultrasunete nu poate da un răspuns exact dacă există un hub de celule canceroase maligne, astfel suspiciunile cu privire la acest scor se face aspirație cu ac de biopsie.

Cu toate acestea, ecografie tiroidiană - este primul pas spre diagnostic corect, și este adesea combinat cu teste de sânge, este suficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și de ce pentru a verifica glandei tiroideCum și de ce pentru a verifica glandei tiroide
Care este hiperplazia tiroidăCare este hiperplazia tiroidă
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
De ce cu ultrasunete a glandei tiroide și aratăDe ce cu ultrasunete a glandei tiroide și arată
Mai ales cu ultrasunete tiroidăMai ales cu ultrasunete tiroidă
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Glanda tiroidă de 1 grad - indiferent dacă sunt sau nu pentru a trata?Glanda tiroidă de 1 grad - indiferent dacă sunt sau nu pentru a trata?
Am interpreta rezultatele cu ultrasunete decodare tiroideAm interpreta rezultatele cu ultrasunete decodare tiroide
Cum de a verifica glandei tiroideCum de a verifica glandei tiroide
» » Totul despre ultrasunete, sau cât de repede, să învețe ieftin și în condiții de siguranță cu privire la starea de tiroida

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu