OtTitres.com

Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară

Fiecare dintre noi au auzit în mod repetat că organismul uman este proiectat foarte complicat. Deosebit de complexă în structura și funcțiile pe care le îndeplinesc sunt proclamate, de obicei, creierul și sistemul nervos, în general. Cu toate acestea, în acest articol vom vorbi despre un alt importantă, cu multiple fațete și mult mai mult decât un simplu sistem al corpului uman - acesta va fi de aproximativ un fond hormonal.

Cu toate acestea, pentru a nu risipi, încercând să profite de imensitatea, hai sa vorbim despre un hormon numit singur lutropină. Alegerea nu a scăzut întâmplător: existența lutropină simplu locuitor, putin se stie, dar valoarea ei pentru sănătatea umană este extrem de mare, iar mecanismul de impact este unic.

Lutropina, de asemenea, cunoscut sub numele de hormon luteinizant, din care rata depinde de sex și vârstă, precum și la femei, de asemenea, de faza ciclului menstrual, permite punerea în aplicare a cea mai importantă misiune a omenirii - procreare.

Familiaritatea cu lutropina

hormonul luteinizant (LH) - o moleculă de proteină care este produsă în fața glandei pituitare și capabil să regleze operarea sensibilă la acestea ovarul la femele și celulele Leydig situate in testicul la barbati. Activitatea producerii hipofizei de LH (hipofiză) este reglată de hipotalamus și mai mulți hormoni care le produce.

Schema de montaj a hipotalamusului și hipofizeiAmbele structuri - hipotalamusului și glandei hipofize - localizate în creier și sunt într-o relație constantă și strânsă, în special în cazul în care, cu toate acestea, nu vom merge. Dacă noi considerăm schematic, se pare că e suficient. Hipotalamusul determină cât de mult circulă LH în sânge și în cazul în care este insuficientă, da pituitara „bun“ intensificat pentru a produce acest hormon, iar atunci când se realizează rata - inhibă funcționarea acestuia.

Primit de hipofiză în hormonul luteinizant fluxul sanguin administrat la punctul lor de aplicare - celule ale ovarelor sau a testiculelor. Influența lui asupra acestor organe depinde în primul rând de gen: la bărbați activează producția de testosteron, iar la femei - stimulează producerea de hormoni feminini sexuali, ovulația, dezvoltarea și corpus luteum.

Ovulația - eliberarea ovulului din folicul în cavitatea abdominală are loc la mijlocul ciclului menstrual.Corpus luteum - gormonobrazuyuschaya tesut care apare in ovar la locul foliculul rupt.

Reglementarea menstruala hormonului luteinizant ciclu funcționează împreună cu alți hormoni hipofizari - foliculului. Cea mai mare parte LH ciclului se află la 2 la 15 mU / l, dar la momentul ovulatiei (2-4 zile, în mijlocul ciclului), aceste cifre crește în mod dramatic de aproape 10 ori - 26-148 mU / l. În ciuda unei astfel de răspândire gravă, medicii cred în mod clar că aceasta este norma.

Absența unui astfel de vârf lutropinei poate duce la cicluri anovulatorii, iar acest lucru duce infertilitate. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai pentru femeile de vârstă reproductivă, în cazul în care pacientul este in menopauza, iar rata de hormon luteinizant este diferit: 15-53 mU / l.

La bărbați, efectul de LH nu este ciclicitate atât de stricte, cum ar fi sexul frumos și de a face interval normal semnificativ mai mici decât cele ale femeilor și sunt din 0,2 până la 10 mU / l. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că hormonul luteinizant, în plus față de reglementarea nivelului de testosteron din sânge, stimulează producerea de spermă activ în cantitatea necesară.În copilărie, concentrația acestui hormon este destul de scăzută, dar pe măsură ce se apropie de perioada de pubertate la adolescenți de ambele sexe cantitatea de LH este treptat trecerea la cifrele pentru adulți. Fluctuația a conținutului de lutropină la copii poate duce la consecințe negative grave, astfel încât pentru fiecare perioadă de vârstă are o rată proprie a acestui hormon.

Ce este plină de creștere a hormonului luteinizant?

Fotografii: test de sange pentru hormoniÎn principal, efectele creșterii cantității de sânge lutropină va depinde de sexul și vârsta la care încălcarea a evoluat. Deci, atunci când este vorba de nou-născuți, sugari și copii de preșcolari și de vârstă școlară primară, aceasta se va manifesta această patologie pubertate precoce: aspectul de distribuție a părului pubian, cresterea genitale si a cancerului de san, cu debut precoce a menstruației sau apariția descărcării ca de fete tractului genital, precum alte simptome. Simptomele acestui sindrom pot dezvolta ca individual sau în combinație.

Fetele și femeile, în cazul în care hormonul luteinizant depășește limita superioară, problema de pubertate precoce nu este necesară, cu toate acestea, să oftat cu ușurare pe această chestiune nu ar trebui să fie - în lista de vârstă reproductivă a bolilor caracterizate prin LH crescute, un volum puțin mai mult. A discutat mai sus hormon normal - un simptom care însoțește amenoree (absenta menstruatiei la femeile de vârstă fertilă), lipsa functiei ovariene care produc hormoni, precum și diverse tipuri de boli ale glandei pituitare.

Sindromul ovarelor polichistice poate fi însoțită de fluctuații lutropină, și poate fi atât deasupra cât și sub nivelul normal.La bărbați, rata de hormon luteinizant, după cum sa menționat deja, cealaltă, dar excesul poate indica, de asemenea, o disfuncție din partea glandei pituitare, sau - pot fi asociate cu producerea de testosteron afectata de testicule.

Bărbații, a căror vârstă a trecut pentru marca de jumătate de secol, de multe ori se face referire la rate crescute moderat de LH.

Dacă lutropină puțin

În cazul în care nu intra in panica imediat, în cazul în care descreste lutropină, ca norma sa, așa cum a fost menționat, poate fi diferită chiar și în aceeași persoană, la diferite intervale de timp. Acest lucru este valabil în special pentru femei, ca hormon luteinizant poate fi la concentrații mai mici din cauza sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre funcțiile sale ia pe un alt hormon - gonadotropina corionică umană, care apare în sângele femeilor în stat.

În alte cazuri, atunci când hormonul luteinizant este mai mică decât limitele normale inferioare și noi nu vorbim despre sarcină, ar trebui să evalueze dacă există alte simptome. Gipolyutropinemiya (scăzut N) poate fi determinată în prezența unor anomalii congenitale, care este însoțită de o întârziere a dezvoltării sexuale a copilului, precum și bolile dobândite însoțite de creșterea presiunii intracraniene. Este de asemenea posibil, fumătorii, persoanele obeze, cu stres frecvente, precum și atunci când se iau anumite medicamente.

lutropinei redusă este adesea cauza de sex masculin infertilitate.

concluzie

Acest articol descrie funcționarea doar principalele puncte de hormon luteinizant, norma si abaterea de la ea, în caz de patologie. Cu toate acestea, în scopul de a înțelege cauza unor simptome - contactați un endocrinolog cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormon luteinizant ridicat la bărbațiHormon luteinizant ridicat la bărbați
Norma hormon antimyullerova la femeiNorma hormon antimyullerova la femei
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Importanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatereImportanța hormonului luteinizant pentru organismul masculin: normă și abatere
Glucagonul și rolul său în corpul uman.Glucagonul și rolul său în corpul uman.
Toate nivelul normal al hormonului progesteron feminitateaToate nivelul normal al hormonului progesteron feminitatea
Hormon luteinizantHormon luteinizant
Ce face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiolCe face o femeie o femeie? Sau vorbim despre nivelul normal de estradiol
Norma de testosteron la femeiNorma de testosteron la femei
Estradiol hormonEstradiol hormon
» » Hormon luteinizant - nestatornic, stealth necesară

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu