OtTitres.com

Tratamentul cu presopunctură

Cuvântul „presopunctura“ este derivat din două cuvinte latine: acus - punct și pressurum - prese. Prin urmare, cuvântul „acupunctura“ provine din cuvântul latin doi compuși: punctul de acus și puncturum - puncție.

În medicina chineză, acupunctura tratament este numit terapie chen-chiu, în cazul în care „chen“ este o declarație a acului, și „chiu“ - arde, încălzirea punctelor de acupunctură cu ardere mocnită de căldură trabucuri tufișul de salvie (moksoterapiya). Toate tipurile de masaje orientale Medicina (în Mongolia, Japonia, Coreea, China, Vietnam) se bazează pe impactul degetelor medicament doctor orientale pe anumite puncte de acupunctura si meridiane, și, astfel, sunt în mod inerent punct de masaj sau presopunctură.

Presopunctură, presopunctură și încălzirea puncte de pe corpul uman, sunt forme vechi de tratament, este utilizat pe scară largă în țările estice: Mongolia, Tibet, China, Coreea și Japonia. Prima mențiune a presopunctură fac parte din secolele III-II î. e. În chineză antică tratat cu mai multe volume „Huang neytszin“ descrie această metodă de tratament. De secole I-II. n. e. masarea metoda pe liniile și punctele (meridianul de masaj digital, liniar) este distribuit pe scară largă în China.

În timpurile moderne presopunctură este larg răspândită și a primit recunoaștere internațională. Cu toate acestea, în diferite părți ale lumii, în nume propriu. În China, Europa Centrală și de Vest și America de Nord - presopunctură denumite presopunctură, iar în Japonia - Amma și sistem de masaj deget Shi-Atsu (în japoneză „shi“ - degetele, „Atsu“ - presare). Soiurile se aplică, de asemenea, presopunctură tsubo-terapie - un impact de durată asupra margele BAP cu un diametru de aproximativ 1 mm, este atașat la pielea umană, un simplu leucoplast.

Presopunctura terapeutică

Tratamentul Acupresura - este expus în mod inerent la un deget mecanic (coate, pumni sau alt instrument îl înlocuiește) asupra punctelor biologic active, care sunt folosite de acupunctura. Comparativ cu acupunctura acupresura are unele avantaje: este nedureroasa si, prin urmare, poate fi aplicată persoanelor legate negativ la acupunctura. Simplitatea metodei și eficiență ridicată permit utilizarea presopunctură în clinică și acasă, și așa mai departe. D.

beneficii generale

  • Aceasta ajuta la ameliorarea stresului și a tensiunii;
  • îmbunătățirea circulației sanguine;
  • elimină deșeurile din organism;
  • ameliorează durerile de cap, dureri la nivelul umerilor și gâtului;
  • promovează vindecarea rănilor;
  • imbunatateste sistemul imunitar;
  • îmbunătățirea stării de sănătate generală și starea organismului.


Presopunctură efectuate de degete de presă pe punctele biologic active situate pe suprafața pielii pentru a stimula recuperarea de sine naturală și tratamentul corpului.

punctele de impact situate pe meridianele corpului uman (meridianul pulmonar, intestinul gros meridianul meridianul de stomac splina si pancreas meridianul, meridianul de inima meridianul intestinului subțire meridianul vezică, rinichi meridianul pericardului meridianul meridianul trei încălzitoare, meridianul vezicii biliare, ficat meridianul zadnesredinny meridianul perednesredinny meridian) de-a lungul căreia vitale Qi energia organismului.

Când faceți clic pe aceste puncte, reduce tensiunea musculară și, prin urmare, promovează circulația sângelui și o mai bună vitalitatea organismului, care ajută la vindecare. Această procedură este eficientă în a ajuta la ameliorarea durerilor de cap, tulpina ochi, dureri de gât, dureri de spate, artrita, dureri musculare, precum și reducerea tensiunii din cauza stresului. tratamentul Dureri de cap Acesta raspunde bine la acupunctura, împreună cu acupresura.Este, de asemenea, un mare avantaj de a folosi ca metodă de echilibrare presopunctură energie vitală și menținerea stare bună de sănătate și de sănătate generală. atingerea vindecătoare presopunctură reduce tensiunea, imbunatateste circulatia si permite organismului sa se relaxeze profund. De asemenea, imbunatateste presopunctură sistemul imunitar si rezistenta organismului la boli.

Beneficiile și indicații de presopunctură


In medicina de Est antic este aproape întotdeauna combinat cu acupunctura acupresura și medicina pe bază de plante. Boala nervului facial (facial, glosofariangă, trigemen, auz, și așa mai departe), este mai bine și tratat presopunctură Oriental și acupunctura mai eficient.Presopunctura poate fi utilizat pentru impotenta, boli de piele, alergii, ticuri musculare, enurezis, nevrite, nevralgii, sistemul nervos periferic, hipertensiune și hipotensiune arterială, glaucom, miopie, boala ocluzivă, boala Raynaud, tireotoxicoză, boli ale endocrinologie, boli ginecologice, boli ale tractului urinar , diabetul, guta, ficatul si vezica biliara, encefalită, nervozitate, depresie.

Când se tratează presopunctură poate realiza o dozare mai precisă per încărcare pacient și diferențierea sa în diferitele faze ale bolii, este posibil să se asigure un efect inhibitor sau stimulator asupra stării sistemului muscular și nervos, asupra funcției organelor interne.

Acupresura are un efect mult mai selective și mai bine direcționate, și vă permite să vă relaxați în același timp mușchii și de a stimula unii pe alții, iar acest lucru este deosebit de important atunci când paralizia spastică central și în alte exemple de realizare sindroame spondylogenic. Presopunctura se aplică perfect în moderne de tratament de regenerare complex de boli ale sistemului nervos și a organelor interne, și poate reduce în mod semnificativ intensitatea tratamentului medicamentos.

presopunctură

Contraindicații la utilizarea de presopunctură. Nu puteți aplica un masaj cu o temperatură ridicată a corpului, în boli infecțioase în faza acută (gripă, dizenterie, hepatită virală, etc.), în timpul sarcinii, timp de 2-3 luni înainte de naștere. In boli acute chirurgicale (fracturi osoase, apendicita, etc.) la boli terapeutice în faza acută (accident vascular cerebral, infarct miocardic, pancreatită acută și altele). Imposibil de masaj pentru a ajuta pacientul cu cancer (sarcom, cancer), leucemie si altele. Boli de sânge.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aceasta a permis să efectueze acupunctura in timpul menstruatiei, din care ajută?Aceasta a permis să efectueze acupunctura in timpul menstruatiei, din care ajută?
Tehnica de presopunctură în sinusulTehnica de presopunctură în sinusul
Presopunctură, videoPresopunctură, video
Pericard Meridian (ms)Pericard Meridian (ms)
Coreeană acupunctura Su JokCoreeană acupunctura Su Jok
Totul despre acupunctura: utilizarea special în nevralgiaTotul despre acupunctura: utilizarea special în nevralgia
Vezi de medicina tibetană privind cauzele bolilor de pieleVezi de medicina tibetană privind cauzele bolilor de piele
Terapia est reflexTerapia est reflex
PresopuncturăPresopunctură
Explicații privind shuboshi aplicare acupuncturaExplicații privind shuboshi aplicare acupunctura
» » Tratamentul cu presopunctură

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu