OtTitres.com

Tratamentul chirurgical de chirurgie tiroidian, plus comentarii în curs

Fotografia unei femei care a suferit o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroideDacă citiți acest articol, apoi - într-un fel sau altul, interesat în materialele de chirurgie asupra glandei tiroide. Motivele acestui interes poate servi o serie de factori: fie ai o operație asupra glandei tiroide, sau procedura pe care au avut deja, sau este o întrebare a apărut în fața ta iubit-o, prieten sau o cunoștință. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că în timpul nostru de boli tiroidiene sunt atat de comune incat aproape toată lumea trebuie să fie interesați, la ce boli necesita o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide și ce consecințe grave ar putea fi după o intervenție chirurgicală.

Indicații pentru o intervenție chirurgicală

După cum vă puteți imagina, nu toți pacienții cu boli tiroidiene au recurs la o intervenție chirurgicală. Totul depinde de ceea ce natura tumorii (de exemplu, nod).

Conform standardelor internaționale, în cazul în care nodul este detectat mai mult de 1 cm - pacientul este bine biopsie de aspiratie cu ac. Pe baza rezultatelor sale sunt un plan de tratament suplimentar. Destul de des, rezultatele biopsiei, tumora este nodul coloidal. Aproximativ 90% din cazuri - este un proces benigne, care nu este periculoasă pentru viața pacientului. Adesea, aceste tumori nu necesita tratament.

Dacă diagnosticat cu tumoare tiroidian folicular, atunci o intervenție chirurgicală este inevitabilă. Din moment ce acest lucru poate fi fie proces benigne (adenom folicular) și maligne (carcinom folicular). Aflați mai multe despre site-ul exact ca înainte de o intervenție chirurgicală imposibilă. Histologist poate determina o tumora se referă la orice fel numai după operație.

Un alt dintre cele mai importante indicații pentru soluție chirurgicală a problemei sunt tumori maligne - adică cancerul.

Există mai multe tipuri de boli tiroidiene:

 • cancerul papilar - apare la 75-85% dintre pacienți;
 • Folicular - 10-20% din cazurile de boală;
 • Medular - 5-8% de patologii de cancer de prostată;
 • Anaplastic - este extrem de rar, mai puțin de 1% din cazuri.

În cazul în care a pus la unul dintre diagnosticele de mai sus nu ar trebui să panică. Potrivit statisticilor, mai mult de 90% dintre pacienți au un răspuns bun. Cel mai important - nu întârziere, cât mai curând posibil, să se adreseze spre consultare chirurg-endocrinolog pentru a determina follow-up sondaj și cancer tiroidian tratament pacient.

Tipuri de intervenții chirurgicale efectuate

 1. hemistrumectomy - îndepărtarea jumătate tiroidiană (o fracție) de pacienți care au o tumoare sau folicular toxice gușă nodulară.
 2. tiroidectomie - eliminarea absolut toate tesut tiroidian. Acesta este utilizat pentru tratarea pacienților cu boli cum ar fi boala Grave, gusa toxice multinodulara, cancerul.
 3. Rezecția glandei tiroide - este utilizat pentru a elimina o parte din țesutul glandular (rar), in tratamentul pacientilor cu tiroidita Hashimoto (forma hipertrofică de tiroidită autoimună).

Posibile complicații postoperatorii

Foto glandei tiroide chirurgieDesigur, cu orice procedură chirurgicală există întotdeauna riscul de complicații. Da, o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide - procedura este destul de sigur, dar cu toate acestea, uneori, au consecințe neplăcute asociate operațiunilor conductoare.

Faptul că este foarte aproape de glanda nervi importante adiacente, vasele de sange majore, glandei paratiroide, esofag și trahee. Aceasta este tocmai complexitatea operațiunilor asupra glandei tiroide, ca în caz de deteriorare a oricăruia dintre obiectele din jur pot apărea disfuncționalități ale corpului uman, cu toate consecințele sale.

Înainte de a utiliza medicul tiroidian informează pacientul cu privire la toate posibilele efecte secundare ale acestui tratament.

Există cinci probleme principale care pot apărea ulterior operațiunii:

 1. Pareza a nervului recurent. El este pareze unică și față-verso a mușchilor laringiene. În primul caz, a încălcat sonoritatea vocii, uneori, pacientul poate vorbi doar în șoaptă. În al doilea - dispariția completă a unui voce clară și dificultate în respirație.
 2. sângerare postoperatorie. Este extrem de rar! Practic este consecințele operațiunii pentru pacienții cu difuze sau gușă nodulară. Pentru la gusa toxice în fluxul sanguin îmbunătățit considerabil tesutul tiroidian.
 3. hematom subcutanat. Regiunea cusătura se acumulează de sânge sau seros fluid, care este îndepărtat prin intermediul unei cavități punctie rana.
 4. Supurație răni. Această problemă apare foarte rar. Posibilitatea unui proces inflamator - un caz într-o mie.
 5. hipoparatiroidism Postoperator. Perturbata functia glandelor paratiroide care produc hormon paratiroidian, care este responsabil pentru creșterea nivelului de calciu în sânge. Această problemă este temporară și are loc la toate, rar.

Orice complicații care pot apărea după o intervenție chirurgicală tiroidian complet eliminate. Suficient pentru a organiza un tratament adecvat și în timp util.

Comentarii pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală asupra glandeiÎn prepararea de materiale de informare a fost realizat un studiu de pacienti care au avut suferit intervenții chirurgicale asupra glandei tiroide. Sensul acestei proceduri este de a vă oferi posibilitatea de a citi marturii ale persoanelor care se confruntă cu subiectul afectat de față în față. Unii au vorbit despre consecințele intervenții chirurgicale, respectiv din stânga comentarii negative, în timp ce altele descriu momentele pozitive procedurile experimentate.

Deci, câteva comentarii vor prezenta în acest articol:

Valery S., în vârstă de 36 de ani. Yaroslavl.

Mama Soția mea a murit de cancer tiroidian. Prin urmare, pentru calmul, lumina face ultrasonografia tiroide anual. Când în 2010, ne-am decis să avem un al doilea copil, soția mea a luat o serie de studii, inclusiv ecografie tiroidiană. Ea a găsit un mic nod. Medicii au spus că nu este nimic greșit, spun ei, așteptați o jumătate de an, apoi face oa doua ecografie. Dar un medic a sfătuit să aibă o biopsie (un imens datorită lui!).

În urma analizei a reiesit diagnostic șocant - carcinom papilar. Am mers imediat la chirurg-endocrinolog. El a recomandat pentru a elimina complet glandei tiroide. Ceea ce am făcut. Apoi, terapia cu iod radioactiv.
Cu toate acestea, Sveta cicatrice este mică și trebuie să ia ori tabletochku o zi, dar este viu și bine.

Doi ani mai târziu, gravidă, în timpul sarcinii a văzut o doză ușor mai mare. A trecut totul bine, iar anul trecut ea a dat naștere fiului meu mic o mult-așteptata.

De aceea, îi mulțumesc sincer doctorul care ne-a ajutat! Crede-mă, este mai bine să facă o intervenție chirurgicală și de a trăi! Un comprimat o dată pe zi - nu este o problemă!Ilona Savina, în vârstă de 43 de ani. Kolomna.

Acum cativa ani am eliminat glanda tiroidă. Medicii au spus că ar fi mai bine. Dar am ceva care nu se simte deosebit. Mă întreb hipotiroidismul postchirurgicale - adică ceea ce au însemnat este „mai bine“? Acum, în mod constant trebuie să bea comprimate. Eu chiar nu știu, a fost în valoare de timp pentru a avea o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide sau nu!

Tatiana P., de 27 de ani. Cehov.

În noiembrie anul trecut am început ceva deranjat Unele depresie ciudat, astm, uneori, a fost chiar dureros să înghită. Familiar asistentă medicală (în care trăim alături) a sfătuit să se adreseze la medicul endocrinolog pentru a verifica tiroida.

În luna martie a acestui an am fost, la fel, nu după cum a spus ea. Medicul a găsit sigiliul, și a spus că am o gusa nodulara. Nod de a lua o biopsie. Ca urmare, sa dovedit că am avut tumori tiroidiene foliculare.

Endocrinologul a spus că trebuie urgent să fie operat.5 zile dupa operatie am fost eliberat din spital la domiciliu. După două săptămâni, rana sa vindecat, cicatrice a fost mică, de aproximativ 1,5 cm, nu comunică chiar și cusături și înregistrat rana printr-un lipici miracol)) Din fericire, tumori tiroidiene, așa cum sa dovedit, a fost benigne.

Acum, eu trăiesc în aceeași ca și mai înainte, în special orice modificări, dar acum nu am nimic în cale!

Nikolai, în vârstă de 41 de ani. Moscova.

Un cuplu de ani în urmă am fost diagnosticata cu gusa nodulara, sau să fie precis - multinodular gușă toxică. Din moment ce a fost dezvoltat pentru o lungă perioadă de timp, a spus doctorul ca o cale de ieșire - tiroidă tiroidectomie (îndepărtarea totală).

Și a primit, a ascultat la medic. Și acum am de suferit din cauza hipotiroidismului postoperatorie, de asemenea, recuperate foarte mult.

Natalya Vasilyeva, în vârstă de 32 de ani. Moscova.

Am difuze gusa toxice ale glandei tiroide pentru mai mult de 6 ani. În acest timp, au existat două recurente. Soțul meu și m-am căsătorit timp de aproape 4 ani. Este timpul să se gândească la copil, cu atât mai mult că vârsta de pescuit vă puteți imagina.

Am venit la endocrinolog ei. El mi-a spus să scap de hipertiroidism este cel mai bun pentru a face o intervenție chirurgicală. La început a fost înfricoșător! Am citit comentarii, consultat cu soțul ei. Și apoi a decis - bine, este necesar să fie așa (copilul place foarte mult să aibă)!

Am fost operat (tiroida in intregime eliminate). Câteva zile mai târziu evacuate. Curând el a mers la locul de muncă. Acum, că va merge în concediu de maternitate! Deci, eu sunt foarte fericit că sa aventurat să facă o intervenție chirurgicală - a fost decizia corecta!

Marina Yu, în vârstă de 24 de ani. Smolensk.

Datorită faptului că anul trecut doctorul a simțit o unitate suficient de mare (așa cum sa dovedit coloidal), am scos un lob tiroidian. Și nu vă faceți griji, trăiesc la fel ca înainte! După o intervenție chirurgicală, fără droguri, chiar și eu nu accept. Lăsată doar o mică cicatrice, iar apoi - este aproape nu sunt vizibile.

Tatarinovich Irina, în vârstă de 48 de ani. Sergiev Posad.

Chiar și în cei 37 de ani am avut o intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide (hipertiroidie). Se spune că, practic, nu are consecințe vor fi. Dar, în timpul intervenției chirurgicale nervul recurent atins și am avut tulburări în vocea lui. În ultimii 11 de ani cu acest live, dar încă nu se poate obișnui - este foarte complex, la care se ocupă cu clienții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum ecografie a glandei tiroide: procedură specialăCum ecografie a glandei tiroide: procedură specială
Tratamentul chirurgical al tiroideiTratamentul chirurgical al tiroidei
Consecințele indepartarea glandei tiroide chirurgicalConsecințele indepartarea glandei tiroide chirurgical
Cancer tiroidian, mulți trăiesc după operație. Tratamentul și prognosticul diferitelor forme de…Cancer tiroidian, mulți trăiesc după operație. Tratamentul și prognosticul diferitelor forme de…
Simptome, diagnostic și tratament al tumorilor tiroidieneSimptome, diagnostic și tratament al tumorilor tiroidiene
Cauze, simptome si tratamentul gusei tiroidieneCauze, simptome si tratamentul gusei tiroidiene
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Consecințele pentru femei după îndepărtarea glandei tiroideConsecințele pentru femei după îndepărtarea glandei tiroide
Chirurgie pentru a elimina glandei tiroideChirurgie pentru a elimina glandei tiroide
» » Tratamentul chirurgical de chirurgie tiroidian, plus comentarii în curs

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu