OtTitres.com

Nivelurile crescute de prolactină: norma sau patologia?

Crescute ale prolactinei - o problemă care nu vorbește la fiecare colț, deși merită atenția cuvenită. Toate acestea se explică prin faptul că creșterea acestui hormon poate însemna atât o boală și o stare fiziologică normală. Pentru a înțelege toate acestea, trebuie să înțelegem mai întâi ce este prolactina, și ce rol joacă în corpul uman.

Imagine - mamă și copilDeci, prolactina - un hormon proteic responsabil pentru multe procese biologice din corpul uman, dar este deosebit de important pentru femei. Această substanță este secretată de ambii bărbați, dar pentru a afla cum funcționează un rol important în corpul unui om, oamenii de știință nu au reușit încă. Este produs într-un mic organ situat in formarea osoasa, care se numește șa turcesc și este situată pe suprafața inferioară a creierului. El are două nume - glanda pituitara sau glanda pituitară.

Prolactina este produs în partea din față a acestuia, ca și alți hormoni (somatotropina, tirotropinei, hormonul adrenocorticotrop). În plus, se ridică în mult mai mici produse în endometru țesutului uterin, piele, intestin, rinichi, ficat si adipos.

Bine de știut: Avem prolactina si alte variante de: mammotropny sau hormon lutreotropă (LTG).

Numărul de dopamină necesar corp mammotropina controlat, acest hormon are un efect inhibitor asupra secreției de mammotropina pituitare. În mod normal, o ușoară creștere a prolactinei răspunde la multe aspecte ale vieții. De dormit și mănâncă, munca fizică grea și de stres psiho-emoțional, iritarea mamelonului si sex - toate acestea conduc la o creștere a circulației sanguine LTG. Acesta este motivul pentru intervalul normal de prolactină este foarte largă și variază între 40 și 500 mUI / L, și chiar depășind limita superioară a 40-50 unități nu este considerată în majoritatea cazurilor patologice.

Bine de știut: O condiție în care sângele uman prolactinei este ridicat numit hiperprolactinemia. Dupa ovulatie in corpul unei femei în mod normal, întotdeauna LTG crește concentrația.

De ce lutreotropă creșteri de hormoni?

Toate motivele pentru creșterea nivelurilor de prolactină pot fi împărțite în două grupe:

  1. fiziologice;
  2. patologice.

Unele cauze fiziologice creștere mammotropina deja descrise mai sus, astfel încât să trecem la faptul că nu au fost încă discutat. Deci, prolactina este ridicată în timpul sarcinii și alăptării copilul în laptele matern. Toate acestea sunt ușor și logic explicat: în timpul LTG în perioada fertilă pregătește mama insarcinate lactației sân, și după naștere stimulează producția de lapte în glandele mamare pentru firimituri.

Bine de știut:

La nou-născuți poate marca, de asemenea, Prolactina a crescut, indiferent de sex, copilul de la san este eliberat chiar și câteva picături de lichid albicios. Se consideră norma, se numește criză sexuală și este asociată cu ingestia de copii hormonilor sexuali ale mamei in timpul nasterii.

Mai multe detalii merită căutarea în cauze patologice prolactina ridicate, pot fi împărțite în două grupe: hiperprolactinemie, care dezvoltă ca răspuns la bolile organelor interne și pituiatra și creșterea iatrogenă a LTG.Poate că ar trebui să înceapă cu hiperprolactinemia iatrogen, care se dezvoltă ca urmare a medicației. Acest lucru poate fi considerat un efect secundar al tratamentului, iar în cazul în care creșterea hormonului lutreotropă nu este insotita de simptome patologice, este necesară retragerea medicamentului, o soluție mai corectă este de a ajusta doza. Creșterea tranzitorie a mammotropina se întâmplă după operație sub anestezie generală.

Bine de știut:

crescute de prolactină observate atunci cand iau contraceptive estrogen, antidepresive, antipsihotice, medicamente antiparkinsoniene și antiemetici, unele antihipertensive și agenți antiaritmici.

Drogurile și alcoolul provoacă, de asemenea, o prolactină a crescut semnificativ.

Există un concept de hiperprolactinemie idiopatica, atunci când, în ciuda comportamentului tuturor posibile metode de cercetare, pentru a afla cauza creșterii LTG eșuează.

prolactinei crescute pot fi observate în boli cum ar fi ciroza hepatica si insuficienta renala cronica, precum si in leziuni grave ale pieptului, arsuri extinse arta, bolile tiroidiene. Boli ale sistemului reproductiv feminin, de asemenea, să conducă la hiperprolactinemia patologică (sindromul ovarelor polichistice, endometrioza, fibroamele si inflamarea fanere). În unele cazuri, prolactina a crescut indică o înfrângere iminentă care controlează structurile hormonale ale creierului (hipotalamus) și glanda pituitară, cu toate consecințele care decurg din aceasta. Acest lucru este posibil cu tumori sau metastaze la nivelul creierului sau ca urmare a efectelor dăunătoare neuroinfecțiile (tuberculoza, sifilis, etc.).

Ce simptome indică o creștere a LTG?Femeile vor schimba caracterul menstruației primul semn al acestei boli: a redus durata acestora, crește durata de timp între perioade, ele pot deveni mai mult sau mai puțin abundent decât înainte. Dacă o femeie verifică în mod regulat temperatura bazala, puteți descoperi că ovulația nu se produce. Acest lucru se datorează capacității mammotropina în concentrație ridicată pentru a inhiba maturarea foliculului și ieșirea din ou. Astfel, una dintre consecințele grave ale hiperprolactinemiei este infertilitate.

Bine de știut:

Este această proprietate a LTG este normal în timpul alăptării cauza amenoreei de lactație. Aceasta este o metoda naturala de contraceptie in perioada postpartum, cu toate acestea, fiabilitatea sa este ridicată numai în cazul în care intervalele de la o alimentare la copil următor nu durează mai mult de patru ore.

Mai multe femei pot fi preocupați de uscăciunea mucoasei vaginale, în special neplăcere în timpul actului sexual, si scaderea libidoului.

Dacă o femeie nu este însărcinată și nu alăptează, ejectarea lapte sau un fluid similar din piept va fi, de asemenea, un simptom al prolactina ridicat. Intensitatea acestui simptom nu este de obicei asociat cu cât de mare în acest moment, și se poate manifesta ca un aspect albicios de mai multe picături în timp ce stoarcere mamelonul și jetul de expirarea laptelui matern. Acest medicament simptom numit galactoree, și poate fi însoțită de o ușoară creștere a volumului de san, sau un sentiment de disconfort în ele.fotografie - amețeli și dureri de cap, la un crescute de prolactină din cauza volumului de EducațieÎn cazul în care cauza creșterea prolactinei este o leziune in masa in glanda pituitara sau în zona adiacentă acesteia, pacientul poate perturba amețeli, dureri de cap prelungite, schimbări frecvente de starea de spirit, scăderea vederii, precum osteoporoza sau creșterea periodică a tensiunii arteriale, din motive inexplicabile.

Bărbații pot avea, de asemenea, unele dintre simptomele de mai sus: galactoree, scaderea libidoului, probleme de vedere și dureri de cap, precum și mărirea sânilor în sexul mai puternic este numit ginecomastie.

cercetările necesare

Găsirea la aceste sau alte semne de prolactina a crescut, asigurați-vă că să se consulte un medic, și, uneori, chiar mai mult, deoarece acest lucru se poate datora unor probleme în diferite sisteme ale corpului. Atât bărbații, cât și femeile pot începe să se aplice la medicul endocrinolog, și împreună cu ei pentru a determina ce sunt necesare alți specialiști. Vorbind cu un medic este necesar să se răspundă la cele mai semnificative, dacă luați în mod constant orice medicamente, trebuie să specificați care dintre ele.

Gama de cercetare, care sunt numiți la o prolactina ridicată, o foarte largă și variată, dar, desigur, că trebuie să înceapă cu testul de sânge elementar pe mammotropin.

Bine de știut:

Femeile trebuie remarcat, în orice zi a ciclului menstrual a fost pus sânge.

Acesta va fi, de asemenea, necesar să se verifice:

  1. nivelul de hormoni sexuali si tiroidieni;
  2. indicatori ai funcției hepatice și renale.

În viitor, va trebui să efectueze astfel de tehnici instrumentale cum ar fi:

  • kraniogramme;
  • cu ultrasunete a organelor interne;
  • poate chiar un RMN a capului;
  • în cazuri nekotoryz, medicii folosesc teste de stres.

Cum de a trata hiperprolactinemia?

Tratamentul acestei condiții este prescris în funcție de cauza creșterii mammotropina. Vindeca boli sau rinichi inflamatorie pelvină transplant pentru insuficienta renala poate reduce LTG si fara medicamente specifice. Cu toate acestea, în cazul în care creșterea prolactinei este o consecință a adenoame ale glandei pituitare, apoi face fără medicație nu funcționează, și, uneori, este nevoie de interventie chirurgicala.

Medicamentele utilizate pentru a reduce concentrația de prolactină, sunt relativ sigure și poate fi administrat în timpul sarcinii, dacă este necesar. Un exemplu de astfel de medicament este bromocriptină, împotriva prolactină sale de recepție scade destul de bine, uneori, tratamentul cu acest medicament evită o intervenție chirurgicală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormoni hipofizari și funcțiile lorHormoni hipofizari și funcțiile lor
Norma hormonului prolactina pentru femeiNorma hormonului prolactina pentru femei
HiperprolactinemiaHiperprolactinemia
Ce este prolactina, și afectează corpul feminin?Ce este prolactina, și afectează corpul feminin?
Hiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrinHiperfuncție a glandei pituitare - perturbare a sistemului endocrin
Crescute de prolactină la femeiCrescute de prolactină la femei
Norma hormonului prolactinaNorma hormonului prolactina
Care sunt simptomele și hiperprolactinemiei apare la femeiCare sunt simptomele și hiperprolactinemiei apare la femei
Crescute ale prolactinei, de ce si ce hormon este ridicat?Crescute ale prolactinei, de ce si ce hormon este ridicat?
Hormoni hipofizariHormoni hipofizari
» » Nivelurile crescute de prolactină: norma sau patologia?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu