OtTitres.com

Cauzele halitozei

Principalele cauze ale halitozeiAproape 80% dintre oameni sunt periodic apare mirosul neplăcut (halena). Cauzele acestor tulburări sunt diferite, dar absolut necesare pentru a face cu ei. În stomatologie, există un astfel de lucru ca halitoza - este ceea ce cauzeaza boala si mirosul fetid de la gura, existența care, la mulți oameni nici măcar nu știu. Alții nu îndrăznesc întotdeauna să spun despre acest om.

Deci, care sunt principalele cauze ale mirosului tipic de gura? Să examinăm acest lucru mai detaliat.

Principalele motive

1. Activitatea vitală a microorganismelor patogene. Cavitatea bucală umană populează întreg coloniile de microbi patogeni, care, în primul rând, desigur, atrase de reziduurile alimentare localizate în spațiile interdentare și pliurile mucoasei. Rezultatul activității acestor microorganisme formate compuși cu sulf, cum emit respirația urât mirositoare.

Contribuie la mărirea vitezei de creștere a bacteriilor și a condițiilor de habitat favorabile: umiditate ridicată, o bună ventilație. saliva umana previne creșterea organismelor patogene, dar nu apare în diferite boli.

resturile de alimente de multe ori se acumulează în dispozitivele protetice, în cazul în care acestea sunt supuse unui proces de degradare și începe să miros urât. Activitatea insuficientă la îngrijire orală promova apariția de halitoza.

Mulți oameni sunt în grabă să se spele pe dinți dimineața, și, uneori, au uitat să o facă, nu folosesc ata dentara si perii limba strat alb, care, întâmplător, de asemenea, una dintre cauzele bolii. Este în zona de depozit și să acumuleze un număr mai mare de bacterii patogene, care oferă oamenilor un astfel de miros neplăcut.

2. Bolile dinților. procesul carios cauzeaza de multe ori respiratia urat mirositoare. Cauzele halitozei în acest caz se află în procesul de descompunere a țesuturilor dintelui și acumularea resturilor alimentare în depresiuni cariat adânci. Când fragmentele de alimente fermentate produs anumiți acizi, erodează și distrug structura minerală a dinților.boli dentare

Cele mai multe dintre toate dezvoltarea procesului de cariilor sunt supuse persoanele în vârstă - acestea sunt (din cauza de vizibilitate redusă, imobilitatea articulațiilor, condiții severe de sănătate) acordat puțină atenție igienei orale și, practic, vizita la dentist. Toate acestea conduc la dezvoltarea nu numai cariilor dentare, ci, de asemenea, o varietate de boli dentare: boli parodontale, gingivita, parodontita.

3. Boli ale tractului respirator superior. Boli cum ar fi durere în gât, amigdalită, antritis, faringita, sinuzita, purulent rinită însoțită de, inflamația și reproducerea bacteriilor patogene, care, la rândul lor secretă anumite gaze cu un miros ascuțit și neplăcut. După un tratament eficient și la timp a bolilor infecțioase ale orofaringelui și simptomelor nazale ale halitozei dispar.

4. Tulburări ale sistemului digestiv. Boli cum ar fi gastrita, eroziunea gastrică și ulcer peptic stomac ulcer duodenal, hepatită, tulburări de producție biliar poate provoca uneori aparitia respiratiei urat mirositoare, mai ales atunci când aceste boli sunt insotite arsuri la stomac.Acoperirea pe limba

Pacienții cu aceste tulburări prezintă plângeri specifice și manifestări clinice, pete albe vizibile pe partea din spate a limbii, care este foarte curând format chiar și după îndepărtarea mecanică. A nu se confunda halitoză cu un gust neplăcut în gură sau amar în gură. Motivele pentru gustul amar în gură, am scris în articol, cauze de amărăciune în gură.

5. Violarea microflora (dysbiosis). Odată cu slăbirea imunității, depresie, după utilizarea prelungită a antibioticelor deranjat microflorei gastro-intestinal și se dezvoltă disbioză. În această stare, pacienții se plâng de perturbări digestive, flatulență excesivă, constipație sau alternativ, scaune moi. procesele de fermentatie care apar implica microflorei intestinale patologice, determină proprietăți protectoare o scădere de salivă, care duce la dezvoltarea halitozei.

Nu uitați că multe boli comune provoca respirație caracteristic. De exemplu, diabetul apare miros de acetonă, iar în timpul insuficienței renale de la gura simțit miros de amoniac. Hepatita virală este însoțită de mirosul de mere coapte. Prin urmare, apariția acestor simptome trebuie să contacteze imediat un medic.6. Utilizarea anumitor produse. Există alimente care provoacă absolut întotdeauna miros specific. Dacă mănânci usturoi sau ceapa, aici cauzele halitozei sunt acoperite în vaporizarea substanțelor odorizante conținute în cantități mari în produse similare. O astfel de miros persistă chiar și după tratamentul oral atentă, deoarece substanțele volatile antrenate în fluxul sanguin din intestin in alveolele pulmonare și continuă să emită miros.

7. gura uscată. Oamenii a căror activitate profesională este asociată cu necesitatea de a vorbi mult timp (radiodifuzori profesori, actori) se usuca mucoasa cavității bucale și producția de salivă redusă, care împiedică în mod natural dezvoltarea bacteriilor patogene. Cu vârsta, producția și proprietățile antibacteriene ale salivei este redus, astfel încât persoanele în vârstă de multe ori sufera de halitoza. Ca urmare a anumitor medicamente, uneori, se produce uscăciunea gurii și a nasului.

8. Fumatul. Fumatul oameni este foarte dificil de a scăpa de mirosul persistent de tutun, care este foarte vizibil pe comunicare strânsă și dezgustat. rășină Țigară rămân în spațiile interdentare, în placa pe limba si gingiile, în afară de fumat contribuie la uscarea gurii și activează fermentarea rezultată din gazele evoluate având un miros foarte neplăcut. De asemenea, substanțele nocive care intră în stomac în timpul fumatului, cauza inflamarea mucoasei gastrice, dezvoltarea de boli cronice ale tractului gastro-intestinal.

9. Foamea. Uneori, respirație apare la nutriție înainte de vreme.

metode de prevenire

  1. Vizitele regulate la dentist.
  2. Tratamentul precoce al proceselor infecțioase și boli interne.
  3. igienă orală, folosirea atei dentare si ape de gura speciale luminoase de respirație și de a distruge agenții patogeni.
  4. Nutriție.
  5. Consumul de fructe și legume proaspete.
  6. Purificarea limbii plăcii formate la fiecare periaj.
  7. Când apa de gura xerostomia, utilizarea unor agenți de umectare speciali.
  8. Menținerea unui stil de viață sănătos, nu fumat.

Dacă suspectați că răspândirea prin respirație mirosul fetid - cere doar o persoana apropiata si draga care ai încredere cel mai mult. Puteți profita de galimetrami dentare speciale, care va determina severitatea halitozei. Suspectul prezența unui astfel de încălcare poate dentist, și el, de asemenea, vă va spune ce pași pentru a lua în cazul dumneavoastră particular.

Amintiți-vă că pentru boli, cum ar fi halitoza - pentru halitozei poate ascunde în boli grave care necesită tratament imediat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de mirosul de respirație de usturoi, astfel încât să nu înstrăineze pe alții?Cum să scapi de mirosul de respirație de usturoi, astfel încât să nu înstrăineze pe alții?
Clătiri gurii nu sunt inofensiveClătiri gurii nu sunt inofensive
Mirosul neplăcut al picioarelor (bromidrosis)Mirosul neplăcut al picioarelor (bromidrosis)
De ce există respirația urât mirositoare?De ce există respirația urât mirositoare?
Spray manual Geksoral conține informațiile necesareSpray manual Geksoral conține informațiile necesare
Halitoza (respirație urât mirositoare)Halitoza (respirație urât mirositoare)
Respirația urât mirositoareRespirația urât mirositoare
Cum să scapi de halenaCum să scapi de halena
Ce se întâmplă dacă din gură un miros neplăcutCe se întâmplă dacă din gură un miros neplăcut
Cum de a vindeca respiratia urat mirositoare acasă?Cum de a vindeca respiratia urat mirositoare acasă?
» » Cauzele halitozei

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu