OtTitres.com

Cauzele bolii endometrioza

endometriozaEndometrioza - este proliferarea țesutului endometrial care acoperă uterul interior, exterior. Boala este considerată a fi cea mai urgentă și misterios în ginecologie. Deoarece prevalenta endometrioza are loc după a treia fibrom uterin si a proceselor inflamatorii. Prima menționare a bolii apare la începutul secolului al XIX-lea, dar popularitatea de endometrioza a fost evaluată numai în acest secol. Conform statisticilor, 10-15% dintre femeile de vârstă reproductivă suferă de aceasta afectiune. Dar, în funcție de alte surse, patologia observate la 40-50% din frumoasa jumătate vârsta de 30-40 de ani.

Cauzele endometriozei și cele mai multe dintre mecanismele care alcătuiesc fondare până în prezent necunoscută. Teorii ale originii unui număr mare de boli, dar nici unul dintre ei a fost dovedit. Se crede că inflamația fanere, boli infecțioase frecvente în copilărie, tulburări hormonale sunt factori la dezvoltarea patologiei predispozant. Endometrioza, în unele cazuri, combinate cu miom uterin.

Creșteri endometriale pot avea loc atât în ​​interiorul cât și în afara organelor genitale ale sistemului reproductiv (vezică urinară, plămâni). Distribuția lor depinde de activitatea ovarelor. De la menopauză naturală sau artificială sale supuse unor focare involuție (dezvoltare inversă).

factori predispozanți

Cauzele endometriozei nu au fost stabilite până în prezent. Identifica mai multe teorii de bază, nici unul dintre ei nu oferă un răspuns complet la întrebările. Notă mulți factori predispozanti care cresc probabilitatea de a dezvolta boala:

 • funcționarea necorespunzătoare a sistemului de reproducere;
 • istoria familiei, apare la aproximativ 40% dintre femei;
 • ciclu menstrual scurt;
 • menarha;
 • ciclu menstrual - mai mult de o săptămână;
 • prima naștere mai vechi;
 • lipsa de fier din organism;
 • obezitate, boli metabolice;
 • sangerari abundente in timpul menstruatiei;
 • anomalii ale uterului si trompelor uterine;
 • mediu sărac, stres constant;
 • lipsa ovulatiei;
 • tulburări menstruale;
 • chiuretaj uterin diagnostic, istoricul avortului și alte manipulare intra-uterin;
 • interventii chirurgicale pe organele pelvine;
 • utilizarea pe termen lung a dispozitivelor contraceptive intrauterine;
 • 1 nașteri pe o durată de viață, sau lipsa acestora.

Pe măsură ce dezvoltarea de endometrioza afecteaza bolile inflamatorii ale organelor genitale, a abuzat de alcool si cofeina, nivelul de estrogen în exces, funcție hepatică anormală, vârsta peste 35-45 ani, motilității afectarea trompelor uterine, expunerea la produse chimice.În plus, au speculat recent că contaminarea cu dioxină crește incidența endometrioza. Sa constatat că mult mai sensibile la boala sexului frumos, care trăiesc în țările civilizate. Belgia ocupă primul loc în numărul de femei cu endometrioza. A fost acolo, care au concentrații ridicate de dioxină în laptele matern.

Dacă verificați în mai mulți factori predispozanti, pentru a fi sensibili la sănătatea lor. Încercați să excludă posibilitatea unora dintre ele, de exemplu, lucra, renunta la cafea și alcool. În cazul în care primele simptome ale bolii consulta un medic ginecolog. Nu așteptați până când endometrioza merge în formă de funcționare.

menstruație retrogradăIn 1927, Dr. John Sampson, a împins teoria menstruație retrogradă. El crede că conținutul uterului in timpul menstruatiei nu vine numai în afara vaginului, dar, de asemenea, in interiorul trompelor uterine. Experimentele efectuate pe animale au confirmat această hotărâre. Mai târziu, sa constatat ca menstruatia retrograda nu apare foarte rar. A fost observată la 90% dintre femei în timpul laparoscopia in timpul menstruatiei.

De asemenea, se crede că particulele prinse de endometru, să prindă rădăcini și să înceapă să lucreze în mod ciclic, ca mucoasa uterina. Problema este că site-urile de sangerare in afara cavitatii uterine unde a vent sânge menstrual. Ca rezultat, se produce o mică hemoragie, provocând o reacție inflamatorie. Se crede că celulele endometriale să prindă rădăcini în afara uterului din cauza imunității inferioare și tulburări hormonale.

Schimbări de imunitate de locuri de muncăStudiile au demonstrat o relație între dezvoltarea endometriozei cu modificări ale sistemului imunitar regionale. Perturbarea interacțiunea diferitelor tipuri de reactivitatea imună și sunt importante în implantarea celulelor endometriale. Sa constatat că buzunarele formate închise enzimatic aromatază responsabile pentru reacția de conversie a steroizilor în estrogeni. In plus, estrogenii crește producția de prostaglandine E2, care afectează, de asemenea, activitatea aromatazei.

Dupa nastere cezariana si pot dezvolta anumite modificări imunologice: creșterea producției de imunoglobulina A, scade activitatea B-activitatea celulelor T-celulă și este crescută dimpotrivă, are un efect stimulator asupra țesutului endometrial. Toate aceste modificări conduc la faptul că sistemul imunitar este încercarea de a opri procesul patologic. Dar dacă acest lucru nu este suficient, apoi se dezvolta endometrioza. Simptomatic tulburari ale sistemului imunitar nu se manifestă, ele pot fi detectate doar prin teste de laborator.

Rolul metaplazie

Metaplazie - o substituție a unui tip de țesut la altul, este situat într-un loc nenatural pentru ei înșiși. În timpul formării peritoneului embrionare și endometru sunt formate dintr-un singur germen. În acest sens, atunci când există o diferențiere poate fi sub influența unor factori negativi cauzează o încălcare. Ca urmare, există zone de metaplazie - tesut endometrial. Se crede că celulele care acoperă peritoneu, pot fi modificate pentru o lungă perioadă de timp în endometru.

Mai mult - simptome de endometrioza.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endometrioza extern și sarcina: ce ar putea fi consecințele?Endometrioza extern și sarcina: ce ar putea fi consecințele?
Tratamentul endometriozei ovariene: ce medicamente eficiente?Tratamentul endometriozei ovariene: ce medicamente eficiente?
Care ar putea fi punctul culminant al endometriozei și ceea ce indică?Care ar putea fi punctul culminant al endometriozei și ceea ce indică?
Endometrioza in menopauza: caracteristici ale boliiEndometrioza in menopauza: caracteristici ale bolii
EndometriozaEndometrioza
Pot bronza in endometrioza?Pot bronza in endometrioza?
Endometrioza Retrotservikalnogo: Simptome, tratament, complicații posibileEndometrioza Retrotservikalnogo: Simptome, tratament, complicații posibile
Detectarea si tratamentul endometriozei intestinuluiDetectarea si tratamentul endometriozei intestinului
Principalele cauze ale endometriozei: să știe, pentru a avertizaPrincipalele cauze ale endometriozei: să știe, pentru a avertiza
Endometrioza de col uterinEndometrioza de col uterin
» » Cauzele bolii endometrioza

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu