OtTitres.com

Daca cancerul este periculos tiroidian

In ultimul deceniu, lumea a fost o creștere bruscă a numărului de persoane cu cancer. Anual, în lume mor de aproximativ cinci milioane de oameni din cauza cancerului. Și cancerul tiroidian, la fel ca orice alte boli maligne, potențial periculoase și pot fi fatale.

Dacă luăm în considerare statisticile de cancer în ansamblu, numărul total de astfel de boli de cancer tiroidian este cota de numai 2 la sută. Dar, dacă luăm în considerare detaliile bolii este sistemul endocrin, atunci această patologie ia o scală complet diferită, mult mai mare.

Cine este afectat de boala

Femeile (mai ales după 40 de ani) suferă de cancer tiroidian este de trei ori mai multe sanse decat barbatii de aceeasi varsta. Deși cazurile de diagnosticare a acestei boli la adolescenți și vârstnici, în ultimii ani. Special boom-ul carcinom tiroidian a fost observată după dezastrul de la Cernobîl, în special în rândul copiilor care au crescut dramatic sensibilitatea la acumularea de tiroida cu iod radioactiv.

Caracteristici ale bolii

Pentru aceasta boala este caracterizata prin așa numita activitate de vârf. Acest lucru se datorează stării diferite a țesutului tiroidian în diferite vârste ale omului.

Astfel, există patru vârsta de vârf:

  • în timpul pubertății;
  • 30-40 de ani;
  • menopauza (50-60 de ani);
  • în 60-70 de ani. În această perioadă, în curs de dezvoltare a cancerului tiroidian nediferențiat - cel mai periculos dintre toate soiurile sale.

Cauzele bolii și a speciilorEtiologia (cauze) carcinom tiroidian poate fi diferit. In cele mai multe cazuri, cauza principala este prezența adenoamelor (tumoră benignă) shchitovidki care, dacă nu sunt tratate prompt și stilul de viață necesar merge într-o formă malignă.

Nu mai puțin influențată de alți factori: predispoziție genetică, modificări hormonale, iradiere cu raze X (deosebit de periculoase este impactul asupra capului și gâtului pentru copii), inflamarea pe termen lung a sistemului de referință sexuală, tumori ale glandei mamare și altele.

În funcție de tipul histologic de cancer tiroidian poate fi împărțit în mai multe tipuri:

  1. cancer Pappilyarny. Aceasta este cea mai comuna forma a bolii. Tumora creste foarte lent, dar reușește să metastaze la ganglionii limfatici de col uterin.
  2. cancer folicular. Mult mai rar, este conectat direct la o lipsă de iod din organism. Metastazele dă rar.
  3. cancer medular. forma mai agresiva decat primele doua. Poate da metastaze la ganglioni limfatici, plămânii și ficatul, chiar inainte de diagnosticul tumorii primare.
  4. cancer anaplazic. O formă foarte rară de malignitate. Acesta creste rapid, afecteaza organele gâtului, ceea ce ar putea duce la dificultăți de respirație, senzație de sufocare, rapid creste pe organele din apropiere. Această formă de cancer este mai frecvent la persoanele în vârstă, are un prognostic slab: moarte în termen de un an.
  5. Limfomul. Se dezvoltă din limfocite. Nu-i rău care se poate întări prin radiații ionizante.

Simptome și semne de boală

timp important să se acorde o atenție la simptome

timp important să se acorde o atenție la simptomeSimptomele de cancer tiroidian, datorită locației organismului. Shchitovidka dispuse pe peretele frontal al gâtului, astfel încât primul semn de cancer tiroidian - este o unitate sigilat, care poate fi simtit.

În cazul în care tumora a atins deja o dimensiune considerabilă și începe să crească în organele din apropiere, este posibil să apară următoarele simptome de cancer tiroidian: dificultăți de respirație sau înghițire, umflare a venelor la nivelul gâtului, răgușeală (și pierderea uneori completă) a vocii, slăbiciune, letargie. transpirație, pierderea sau pierderea apetitului. Toate acestea sunt deja simptomele de cancer tiroidian, astfel încât prezența lor este o nevoie urgentă de a consulta un medic pentru examinare imediată.

Din păcate, simptome clare de cancer tiroidian, aparținând în special numai la această boală, nr. Toate simptomele de mai sus pot fi concomitente clinica orice altă boală. Prin urmare, acești pacienți se pot confrunta cu medici plângeri la gândul de carcinom, astfel încât este nevoie de o decizie privind efectuarea de diagnosticare preventive. Cu cât mai repede fi capabil de a diagnostica boala, cu atât mai eficient va fi în continuare tratamentul cancerului tiroidian.Supraviețuirea pacienților pappilyarnym și cancer folicular după îndepărtarea completă a tumorii până la 90% - prognosticul este foarte bun.

metode de diagnosticare

Pentru diagnosticul de cancer tiroidian, metode cum ar fi menținerea iod radioactiv, ecografie, RMN (imagistica prin rezonanta magnetica), și materialul de legătură pentru a captura biopsie.

Cand diagnosticat cu exactitate - cancer tiroidian - tratamentul trebuie început imediat. Dar, înainte de a alege tiroidieni metode de tratare a cancerului, este necesar să se stabilească tipul, forma și stadiul tumorii, precum și gradul de agresivitate al neoplasmului.

Metode de tratament

Principalele metode sunt o intervenție chirurgicală (înlăturate toate partea corpului afectată, și, uneori, organul întreg, în cazul în care zonele sănătoase nu), terapia cu hormoni sau iod, radioterapie, chimioterapie, si unele tipuri de cancer sunt tratate cu medicamente (atunci când este vorba de suprimarea funcției hormonului de stimulare a tiroidei ).

Consecințele intervenției chirurgicale, desigur, se va schimba modul de viață al pacientului: nici un organ important va fi necesar pentru viață pentru a compensa corpul cu medicamente, cu un anumit nivel de hormoni. Dar, dacă respectați toate cerințele prescrise de medic în mod regulat pentru a lua hormoni, există posibilitatea ca absența glandei tiroide nu se manifestă.

cancer simptome ale tiroidei exponatele sale este ascunsă, a fost descrisă mai sus. Dar asta este motivul pentru prevenirea este atât de important. Măsurile preventive includ restricții cu privire la timpul de ședere în televizoare și monitoare, protecția împotriva razelor ionizante în toate patologiile ale glandei tiroide, limitând tehnicile de radiații în examinarea gâtului, mărirea ganglionilor limfatici de col uterin ar trebui sa fie verificate cu atenție pentru cancer.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este riscul unui chist la nivelul glandei tiroide?Care este riscul unui chist la nivelul glandei tiroide?
Cancer tiroidian, mulți trăiesc după operație. Tratamentul și prognosticul diferitelor forme de…Cancer tiroidian, mulți trăiesc după operație. Tratamentul și prognosticul diferitelor forme de…
Cancer tiroidian la femei, cauze și simptome. Sarcina cu carcinomCancer tiroidian la femei, cauze și simptome. Sarcina cu carcinom
Simptome, diagnostic și tratament al tumorilor tiroidieneSimptome, diagnostic și tratament al tumorilor tiroidiene
Atenție! Nod în glanda tiroidăAtenție! Nod în glanda tiroidă
Care este hormonul calcitoninaCare este hormonul calcitonina
Cancer tiroidianCancer tiroidian
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Simptomele cancerului tiroidianSimptomele cancerului tiroidian
Tip de cancer tiroidian papilarTip de cancer tiroidian papilar
» » Daca cancerul este periculos tiroidian

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu