OtTitres.com

Semne caracteristice vorbesc despre dezvoltarea cistita

Cistita - o boală infecțioasă răspândită în care inflamat vezicii urinare. Aceasta boala este caracterizata de ambele sexe, dar cel mai adesea apare la femei (mai ales în timpul sarcinii) și la fete. Motivul este că sistemul uro-genital feminin are un număr de caracteristici care contribuie la proliferarea agenților patogeni. De îndată ce există semne de cistita, este necesar pentru a vedea un medic, deoarece aceasta poate deveni cronica.

cistita urinare numit strangouriyaPrimele semne ale acestei boli sunt atât de neplăcute, care de obicei provoca o persoană să consulte un medic. Faptul că urina devine foarte dureroasă (tenesmă), aceasta este însoțită de o durere ascuțită puternică și arderea. Și există durere, care este localizat deasupra pubisului.

Intensitatea de disconfort depinde în cazul în care se observă procesul inflamator. De obicei, durerea cea mai severă observată în cazul în care a lovit gâtul vezicii urinare. Durerea a crescut proporțional ca vezica se umple și atinge intensitatea maximă la momentul actului de urinare este finalizată.

Multe anxietate pacient si ofera polakiurie, t. E. în porții mici urinare frecventă. Pacientul goleste adesea vezica, iar urina este eliberată porțiuni foarte mici (10-40 ml). Dacă există o dorință bolnavă, apoi pentru a evita descărcarea accidentală de urină, el trebuie să meargă imediat la toaletă (acest fenomen se numește dorințele imperative). inflamație a simptomelor vezicii urinare includ adesea nevoia de a urina false, care enerva foarte mult pacientul.

Primele simptome ale acestei boli - se schimba urina. Închiderea culorii devine tulbure, aceasta poate conține diferite impurități. miros de urină poate fi mai pronunțată și foarte neplăcut. Intr-un studiu de laborator prezintă în acesta un conținut crescut de leucocite și prezența bacteriilor.

Uneori poate să apară hematurie (sânge în urină), ceea ce sugerează că procesul inflamator din vezica urinara apare mai mult de un an. Dacă această caracteristică a apărut la femei, este necesar să se elimine fluxul menstrual. Iar atunci când este necesar hematurie pentru a face un diagnostic diferențial cu litiază renală.

Cistita vezicii urinare inflamate, persoana atât de bolnav poate fi preocupat de dureri în abdomen sau în regiunea lombară. Și dacă cistita apare într-o formă acută, durerea poate fi pronunțată.De regulă, simptomele cistitei cronice sunt destul de slabe. O persoană poate experimenta stare de rău, somnolență, slăbiciune, oboseală și dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor. In timpul exacerbare temperaturii cistita cronică poate crește ușor (până la 37,5 grade). Și în cazul în care boala este severă, starea generală a pacientului poate rămâne normală. Acest lucru se datorează faptului că membrana mucoasa a vezicii urinare are o capacitate de aspirație slabă.

Simptomele care necesită un diagnostic diferențial

Temperatura ridicată în cistite vorbește de complicații ale boliiunele simptome de cistita sunt similare cu simptomele altor boli, astfel incat medicii trebuie sa efectueze un diagnostic diferențial, în scopul de a face un diagnostic corect. De exemplu, temperatura ridicată, în combinație cu simptome de cistita sugereaza inflamarea pelvisului renal.

Piurie (puroi în urină) și hematurie poate fi cauzata de o tumoare sau pietre. Dacă apare cistita pentru o lungă perioadă de timp, iar tratamentul nu are nici un efect, atunci medicul trebuie să găsească un motiv pentru acest lucru (ar putea fi tuberculoza, pietre, tumori, hipertrofia de prostată, etc.).

În cazul în care o încălcare a urinare nu este însoțită de piurie, acesta poate indica boli ale organelor vecine cu vezica urinara. De exemplu, femeile au aceste simptome pot fi însoțite de o varietate de boli ginecologice.Cel mai adesea, medicii au un diagnostic diferențial al cistitei și tsistalgii, care este foarte frecvente la femei. Cystalgia reprezinta nevroză vezicii urinare. Aceasta boala se manifesta urinare dureroasa si frecventa si durere suprapubiană. În analiza urinei nu au fost observate modificări patologice. Deși patogeneza acestei boli este inca necunoscuta, medicii cred că cauza dezvoltării sale sunt tulburări hormonale, și tulburări circulatorii în aria unui triunghi și gâtul vezicii urinare, care sunt cauzate de procese patologice în organele vecine.

Uneori pacientul este sindromul uretral, care se caracterizează prin prezența simptomelor de cistita (o urinare dureroasa si frecventa, si leucocitoza în analiza generală a urinei), dar absența bacteriuria. Motivul este faptul că agentul patogen, în acest caz, devin bacterii anaerobe, chlamydia, virusuri sau gonococi Ureaplasma.

Cistita in timpul sarcinii

De foarte multe ori există semne de cistita in timpul sarcinii. În acest caz, o femeie în primele zile după concepție griji urinare rapida si fara durere, iar urina este eliberată porțiuni foarte mici. Cel mai adesea, aceste simptome sugereaza sarcinii, nu cistita. Aspectul lor se datorează unui val de sânge la organele pelvine. De obicei, aceste simptome persistă în primele 14 săptămâni de sarcină, iar apoi dispar pe cont propriu.

Adesea, cistita afecteaza femeile gravideDesigur, nu întotdeauna cistita poate fi văzută ca un semn al sarcinii. La urma urmei, o femeie care este insarcinata, cu imunitate redusă, deci se poate cistita bolnav. Simptomele de exacerbare acută a cistitei cronice sau va fi exact la fel ca și alți pacienți. În cazul în care sarcina a apărut cel puțin un atribut al unei patologii, o femeie ar trebui să vadă un medic imediat, la fel ca în cistite creste riscul de nastere prematura si chiar avort spontan.

Cistita la bărbați

La bărbați, cistita este mult mai rar decât la femei. au în plus cistita o indicație a proceselor inflamatorii cronice, care au loc în organele adiacente (de exemplu, prostată). Simptomele sunt similare cu simptomele acestei boli la femei.

În cazurile severe pot prezenta febră mare, vărsături și greață. Astfel, urina devine lăptos și devine opac.

Cistita la copii

Manifestarile bolii la copii depinde de vârsta lor și forma bolii. Astfel, cistită cronică fără exacerbare nu va apărea la fel de luminos ca și ascuțite. Pentru primul an de viață se caracterizează prin următoarele simptome ale bolii:

  • creșterea temperaturii până la 39 de grade;
  • Culoarea urinei devine mai inchisa (este vizibil pe scutec);
  • plâns și anxietate.

Pentru copiii cu vârsta preșcolară și școlară se caracterizează prin următoarele caracteristici:

  • febră;
  • durere in rect si perineu;
  • opacifierea urinei;
  • dureri abdominale, care sa intensificat în timpul urinării;
  • apariția incontinenței urinare;
  • urinare frecventă.

Dacă vă confruntați cu simptome de cistita ar trebui să vadă un doctor, pentru că numai el va fi capabil de a face un diagnostic precis si prescrie Tratamentul corect al cistitei. În caz contrar, boala poate deveni cronica si duce la complicatii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
ÎnŃeparea în timpul urinării la barbati: boala este posibilÎnŃeparea în timpul urinării la barbati: boala este posibil
Pielonefrite, cistite. Tratamentul de remedii populare.Pielonefrite, cistite. Tratamentul de remedii populare.
TenesmăTenesmă
Candidoza vezicii urinareCandidoza vezicii urinare
Cistita la bărbați și femeiCistita la bărbați și femei
Cum de a trata cistita la domiciliuCum de a trata cistita la domiciliu
Leucocitele în urină, normale sau ridicate, analizeLeucocitele în urină, normale sau ridicate, analize
Durere în timpul urinării la femei: principalele motiveDurere în timpul urinării la femei: principalele motive
Cum și ce să trateze cistita la femeiCum și ce să trateze cistita la femei
Cistita: simptome, semne, tratamentCistita: simptome, semne, tratament
» » Semne caracteristice vorbesc despre dezvoltarea cistita

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu