OtTitres.com

Caracteristici manifestări și tratamente ale bolii Hashimoto

Fotografia unui om cu tiroidita Hashimototiroidita Hashimoto - o boala care rezulta din inflamatie a glandei tiroide sub influența factorilor autoimune, astfel, există o creștere în declin lent în funcție. L-am numit în onoarea descoperitorului acestei patologii specii - om de știință japonez Hashimoto (unele surse Hashimoto).

În afară de aceasta boala autoimuna la deteriorarea glandei tiroide includ boala Graves si mixedem idiopatică. Cu toate acestea, aceste boli se disting prin caracteristicile lor și simptome, și de aceea, diversele metode de tratament.

Potrivit statisticilor, boala este a treia parte a tuturor patologiilor glandei tiroide. În SUA acest tip de tiroidita cronică Aceasta este principala cauza de gusa si hipotiroidie. Detectat de mai multe ori, în limita de vârstă pentru femei, indiferent de sex este de 40-50 de ani. Trebuie spus că, în ultimii ani, oamenii au devenit mai probabil să apară cu acest diagnostic la o vârstă mai tânără, și, uneori, tiroidita Hashimoto apare chiar și la copii.

Această încălcare poate fi atribuită în condiții de siguranță a familiei, si apare adesea impreuna cu alte boli autoimune natura (vitiligo, insuficiență suprarenală, miastenia gravis).

cauzele

Foto: om de știință japonez Hakaru Hoshimoto

Hakaru Hoshimoto (1881-1934), om de știință japonez

Ca rezultat al investigațiilor au început mai Hakaru Hashimoto și continuată de alți oameni de știință, sa constatat că la pacienții cu tiroidită autoimună se produce o denaturare a sistemului imunitar al organismului împotriva propriului său corp. În mod normal, întregul sistem este proiectat pentru localizarea și neutralizarea corpurilor străine în organism, dar uneori există un eșec, și a crescut producția de anticorpi începe, în regia tiroidian agresiv.

În procesul de infiltrare limfoidă modificări distructive apar tesutul parenchimatos de san si mor tirocitelor - celule producătoare de hormoni. Acesta începe să reacționeze glanda pituitară și crește producția de tiroida hălălaie stimulare, care stimulează sinteza T3 și T4. Acest lucru face posibil pentru a compensa lipsa lor pentru o vreme.
Dar mecanismele de compensare pe termen lung încetează să lucreze în cadrul și productivitatea hormonilor tiroidieni scade.

Există o serie de factori care pot declanșa această reacție:

 • prezența altor boli autoimune;
 • infecții virale;
 • efectele toxice ale anumitor substanțe;
 • radiații ionizante;
 • cronice focare de infecție, în special în domeniul nazofaringe;
 • nicotină;
 • Administrarea pe termen lung a unor medicamente;
 • chirurgia glandei tiroide sau traumatisme;
 • cantitate insuficientă sau în exces de iod.

clasificarea bolilor

Pentru semne clinice de tiroidita Hashimoto pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 1. hyperplastic, cu formarea de gușă.
 2. atrofică, o scădere a dimensiunii glandei tiroide si sa hipo-funcția - hipotiroidie.
 3. focal, cu înfrângerea de un singur lob.
 4. postpartum. Observate la 6% din femei.

Caracteristici de simptome cliniceSimptomele de tiroidita cronică au trăsături caracteristice. În stadiile incipiente ale bolii poate avea loc fara simptome evidente. Atunci când etapa de pornire, în care tiroida scade productivitatea, există plângeri de somnolență, depresie, respirație șuierătoare, scăderea capacității de muncă, uneori apar edeme. De asemenea, pacienții să acorde o atenție la distragerea atenției și pierderea părului, dificultăți la înghițire. Deseori există constipație, scăderea flexibilității în articulații, creșterea în greutate.

Cu studiul palparea (palparea) medicul poate marca de extindere a glandei tiroide, care este tipic de forma cu boala hiperplastice. Plângerile de astfel de pacienți pot fi la rupere senzație în zona afectată, dificultăți de respirație. Simptomele de durere în timp ce, de obicei, absent.

forma atrofica se caracterizează în ultimele stadii ale bolii. In aceasta glanda tiroida vizual nu este definit, iar palparea este în limite normale, sau mai reduse în dimensiune.

diagnosticare

Dacă observați simptomele de mai sus, ar trebui să fie imediat examinat de către medicul endocrinolog.O astfel de diagnostic ca tiroidita Hashimoto, este plasat în prezența unei combinații de mai multe caracteristici:

 1. Modificări în structura glandei tiroide;
 2. Identificarea unui titru ridicat de sange anticorpi la acest organism;
 3. Creșterea tiretropnogo cu scăderea T3 și T4 hormon.

La detectarea unei activități hormonale normale diagnosticate AIT nu este atribuit.

SUA această boală pot prezenta secțiuni ale structurii neomogene, de multe ori dezvăluind niște noduli. Această așa-numitele „pseudoknots“, care sunt de fapt focare locale exprimate prin procese inflamatorii. Pentru diagnosticul diferențial al tiroidita Hashimoto cu tumori benigne sau maligne ganglioni prezentate biopsie.

Pacient diagnosticat cu, cum ar fi tiroidita Hashimoto este, de asemenea, necesar să se examineze prezența altor boli legate de patologia sistemului imunitar. Uneori, fluxul de fond de tiroidita autoimună poate să apară boala Graves. În acest caz, pot exista oftalmopatie sau dermopatia, dar fara simptome evidente de hipertiroidism.

complicațiiPrin ea însăși, tiroidita Hashimoto nu se termină cu un rezultat fatal. Dar mult pentru ca acesta poate duce la cancer atât a glandei tiroide și a altor organe.
În cazul în care netratate, hipotiroidism tiroidita Hashimoto se dezvoltă atât de pronunțată, ceea ce poate duce la complicații, cum ar fi coma mixedem.

Încălcarea acestei metabolismului colesterolului boala dă naștere la atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale, precum si progresia insuficienței cardiace.

tratament

Trata cauza bolii în acest caz este imposibil, deoarece orice imunosupresie poate duce la boli grave - virale și infecțioase. Prin urmare, în tiroidita Hashimoto au primit un tratament bazat pe terapia de substituție.

Medicul foto, examinează pacientul cu Hashimoto gusaMedicul prescrie un astfel de pacient tiroxina sintetizat în mod artificial, care este o copie exactă a acestei. De regulă, această terapie nu are efecte secundare. Trebuie remarcat faptul că această boală nu a regresiv de flux, și, prin urmare, acest tratament trebuie efectuat pentru viață.

Dacă autoimune tiroidita Hashimoto combinate cu simptome tiroidită subacută, atunci terapia hormonală atribuită folosind prednison. Medicamentul este administrat într-o cantitate de 40 mg pe zi. După un timp, doza este redusă treptat.

In plus, tiroidita cronică Hashimoto a recomandat utilizarea de medicamente care includ seleniu. Studiile au aratat ca tratamentul continuu de primire a unor astfel de substanțe în tiroidită autoimună în 3 luni îmbunătățește starea pacientului și reduce nivelurile de anticorpi.

Tratamentul chirurgical al tiroiditei în absența creșterii rapide a culturii, compresia vasculară a gâtului grinzii sau trahee, prezența acestor noduri și nu onkoobrazovany disponibile.

Prognosticul pentru un tratament adecvat și în timp util în tiroidita Hashimoto este de obicei favorabil.

Au fost elaborate măsuri preventive pentru această boală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt simptomele de inflamație a glandei tiroideCare sunt simptomele de inflamație a glandei tiroide
Un test de sânge pentru anticorpi la enzima TPO - rezultatele decodificareUn test de sânge pentru anticorpi la enzima TPO - rezultatele decodificare
Anticorpii la TPOAnticorpii la TPO
Tiroidita: cauze, tipuri și tratamentTiroidita: cauze, tipuri și tratament
Tiroidita Hashimoto HashimotoTiroidita Hashimoto Hashimoto
Anticorpii Thyroglobulin la proteină: probe pentru analiza, interpretarea rezultatelorAnticorpii Thyroglobulin la proteină: probe pentru analiza, interpretarea rezultatelor
Despre boala Hashimoto și simptomele de manifestările saleDespre boala Hashimoto și simptomele de manifestările sale
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto HashimotoTiroidita Hashimoto Hashimoto
Tiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratamentTiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratament
» » Caracteristici manifestări și tratamente ale bolii Hashimoto

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu