OtTitres.com

Glanda tiroidă este extinsă - cauze și consecințe

glanda tiroida marita

Video: tulburări tiroidiene la copii. Simtomy, simptome si metode de tratament

Patologia glandei tiroide duce la o perturbare a tuturor tipurilor de metabolism în organism: proteine, carbohidrați, dezvoltarea zhirovogo- defectuoasa a sistemului nervos, există eșecuri în activitatea inimii. Una dintre cele mai comune semne ale acestor state este lărgirea glandei tiroide.

Ce este si de ce se întâmplă

Extindere a glandei tiroide într-un mod diferit este, de asemenea, numit gusa este un simptom al bolilor grave de cancer de origine diferită. Termenul „gusa“, în acest caz, este folosit pentru că în această stare, devine vizibil cu ochiul liber: gâtul persoanei are o formațiune convexă, similară ca aspect cu gușă la păsări.

Există mai multe motive principale, trei sindroame, ceea ce poate duce la o creștere a tiroidei:

 • crește shchitovidka din cauza lipsei de hrană și apă de iod - hipotiroidia. În acest caz, pentru a compensa lipsa de hormoni în sânge, organismul începe să lucreze din greu și să crească în dimensiune.
 • Hipertiroidismul - creștere se datorează încălcări în glanda în sine, sau în organele „superioare“ (pituitare, hipotalamus). Un exemplu al acestei boli sunt gusa toxice (sau Boala Graves) - o boală autoimună gravă - precum și o varietate de formare a tumorii atat prostata si alte organe (pituitară și hipotalamus).
 • Eutiroidiene - glandei tiroide este mărită, dar concentrația de hormoni din sânge nu este schimbat. Această stare este un fel de „fundație“, pe care glanda poate dezvolta boli grave.

Toate cele trei sindroame au diferite etiologii, care este cauza simptomelor și consecințele asupra organismului. Cu toate acestea, toate au o creștere persistentă în tiroidă, gușă, care în cazul în care netratate pot perturba activitatea organelor gâtului și duce la deformarea ei.

Atunci când există un motiv de îngrijorare

Simptomele unei glandei tiroide extinse

Inițial mărită forma tiroidiană manifestată prin senzații neplăcute în gât: produsele alimentare sunt ingerate cu dificultate, cu o ușoară durere. Baticuri, haine de înaltă gât încep să poarte un disconfort puternic: se pare ca ceva este de sufocare si nu respira liber.În viitor, în cazul în care nu acorde atenție acestor semne, organismul este capabil să crească la o dimensiune semnificativă, care va fi vizibile nu numai, ci și altele.

În mod specific, în scopul de a determina mai precis dacă glandei tiroide este marita, au fost create mai multe clasificări pe această temă.

Unul dintre ei a oferit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în 1994, dar este neinformativ, deoarece atribuie numai creștere de 3 grade în glanda tiroidă și nu abordează detaliile procesului:

 • pentru marirea glandei tiroide 0 grade: gusa este absent;
 • extinderea tiroidă de 1 grad: gusa palpabil, dar nu sunt vizibile sub postura normală;
 • extindere a glandei tiroide de 2 grade: gusa nu numai palpabilă, dar vizibil cu ochiul liber.


Alte clasificarea create de profesor OV Nikolaev în 1955, identifică cinci grade ale acestei boli:

 • La primul grad aspectul corpului nu este schimbat. Cu toate acestea, înghițirea poate fi văzut istm - o mică porțiune de conectare partea sa. La atingerea nici o modificare sunt detectate.
 • Al doilea grad se caracterizează prin faptul că înghițirea devine o cotă de autoritate, care, în plus, este bine palpabil. Cu toate acestea, conturul gâtului nu este încă schimbat.
 • Atunci când glanda tiroidă a treia vizibilitate grad este bun, gâtul devine semnificativ îngroșat.
 • În cazul în care gradul al patrulea a crescut foarte mult tiroidian, dimensiuni gât continua să crească. În plus față de pielea gâtului într-o anumită perioadă de timp poate fi o schiță a acțiunilor sale.
 • Al cincilea grad se caracterizează prin faptul că glanda tiroida devine foarte mare, comprimă organele de gât (traheea, esofagul), încalcă procesele de mestecat și înghițire. Dureri de cap, somnolență din cauza presiunii crescute asupra glandei situate în apropierea arterelor care alimentează creierul. În unele cazuri, o persoană poate schimba vocea din cauza leziuni ale corzilor vocale.

Ce spune medicul

Având în vedere că extinderea a glandei tiroide este un semn clar de patologie a corpului, apoi la cea mai mică suspiciune a procesului este foarte important să se consulte imediat un medic, un endocrinolog. Că el va petrece cercetările necesare și de a determina cauza gusa.
Una dintre cele mai importante metode pentru diagnosticarea acestei boli este palparea. Această procedură este efectuată de către un medic, pacientul poate fi într-o ședință sau în picioare, totul depinde de caracteristicile structurii gâtului. Primul specialist poarta palparea de suprafață pentru a determina dimensiunea totală a prostatei, crește caracterul (înnodate sau difuză) și caracteristici de suprafață (hopuri sau netede). Pentru aceasta, el fixează capul cu o mână, iar celălalt - realizează o mișcare de alunecare de sus în jos pe partea din față a gâtului.
Palparea glandei tiroide

După aceea medicul continuă la palparea profundă: degetele mari sunt situate pe lobii tiroidieni și istmul, iar restul acoperă gâtul. În acest caz, organismul este determinată de consistență (gros sau moale), durerea (în mod normal, este nedureros), puls (normal absent), motilitate sau coeziunea cu corpul. Această din urmă caracteristică este deosebit de important în cazurile de suspiciune de oncologie ca o tumoare malignă invadează capsula tiroidiană și împiedică mobilitatea acestuia.În mod normal, consistenta shchitovidka moale, neted, fără noduri, nu spayanna cu țesuturile din jur, nu dureroase si nu este crescut.

Auto-test: este în valoare de ea?

Auto palparea la prima vedere, nu este greu: este posibil să stea în oglindă, și cu ambele mâini pentru a lua toate măsurile necesare.

Cu toate acestea, toate nu este atât de simplu. Faptul că gâtul este o mulțime de structuri vitale: fasciculele neurovasculare, sinusuri și alte elemente. Aplicarea acestora presiune sau iritare poate duce la stop cardiac și chiar inconștiență.

Prin urmare, în acest caz, auto-testul este inacceptabil: este mai bine să ai încredere palparea glandei tiroide specialist în domeniu.

și dacă

Pentru a aduce glandei tiroide în stare funcțională normală, este mai întâi necesar să se elimine sursa, cauza bolii, care a cauzat creșterea de organe.

Pentru a face acest lucru, toate studiile necesare vor fi prescrise de un medic: test de sange biochimice pentru hormoni și anticorpi, cu ultrasunete si tomografie computerizata. Numai după aceea expertul va diagnostica și pentru a începe tratamentul. Cu un tratament adecvat și în timp util poate reduce organismul la dimensiunea normala in vivo.
Cu toate acestea, în cazul cancerului sau adenom, precum și lipsa de eficiență a tratamentului conservator este necesar să se recurgă la metode chirurgicale: îndepărtarea unei părți sau a întregului corp.

Glanda tiroidă - este una dintre cele mai importante componente ale corpului nostru. Întârzieri în tratamentul patologiilor aceasta poate duce la consecințe grave și care pun viața în pericol. Extindere a glandei tiroide - mai devreme și vizibile cu ochiul liber, un semn de defecțiuni în activitatea sa. Principalul lucru - să fie atenți la corpul tău și semnalele pe care le trimite la noi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
După cum se arată glanda tiroida maritaDupă cum se arată glanda tiroida marita
Hiperplazia a glandei tiroide si gusa sunt unul și același lucru?Hiperplazia a glandei tiroide si gusa sunt unul și același lucru?
Informații generale despre gusa nodulara eutiroidieInformații generale despre gusa nodulara eutiroidie
Simptomele de gusa in randul femeilorSimptomele de gusa in randul femeilor
Cauze, simptome si tratamentul gusei tiroidieneCauze, simptome si tratamentul gusei tiroidiene
Gusa tiroidăGusa tiroidă
Cum știi dacă ai crescut glandei tiroideCum știi dacă ai crescut glandei tiroide
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Simptomele de noduri la nivelul glandei tiroideSimptomele de noduri la nivelul glandei tiroide
Etiologia și patogeneza gușă toxice nodularEtiologia și patogeneza gușă toxice nodular
» » Glanda tiroidă este extinsă - cauze și consecințe

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu