OtTitres.com

De ce femeile sau toate tiroidita cronică

Cele mai multe dintre schimbările din corpul uman depinde de sexul, nivelul hormonilor de sex, un set de gene. Oamenii de știință și practicieni observat o creștere la nivel mondial a bolilor inflamatorii cronice, dintre care cele mai multe se referă la procesul autoimun. Aceasta scleroză multiplă, lupus, diabet zaharat de tip primar, printre care tiroidita cronică.

Foto: Femeie cu tiroidita cronicaPentru toate rămâne un mister pentru mecanismul neexplorat final pentru rularea acestor stări. Dar este cunoscut faptul că, în procesul de a lua parte în mod activ, cel puțin trei sisteme: sistemul nervos, sistemul imunitar si endocrin, plus factorii de mediu noastre. Care dintre acestea includ primul, care devine inițiatorul este necunoscut, dar împreună lansa o mare varietate de reacții diverse în organism.

Cele mai frecvente tiroidita cronica apare la femeile cu vârsta cuprinsă între 25-35 ani și 60 de ani. Este împingând ideea conexiunii de cromozomul X, nivelul de hormoni feminini estrogen și manifestări ale tiroidita.

eveniment de viață

Prietenul meu timp de 27 de ani. Ea este profesor de limba engleză în Colegiul de Drept. Primele schimbări în starea de sănătate a apărut de 2 luni de la livrare. In timpul sarcinii, ea a fost nesemnificativă, gradul I, a crescut glandei tiroide. Examinarea la nivelul hormonilor tiroidieni prenatale au fost normale, dar ușor ridicată anticorpi descoperite hormoni ai glandei tiroide.

Primele modificări după naștere, ea a remarcat

 • Creșterea dimensiunii gâtului;
 • Dificultăți de înghițire;
 • slăbiciune generală;
 • Crește hidratarea pielii;
 • bătăi rapide ale inimii.

Femeia legat averile lor în perioada post-natală a schimbării și hrănire un lapte matern copil. Într-adevăr, după câteva săptămâni de simptome de disconfort a scazut. Dar medicul de familie a explicat mama tânără, ținând cont de faptul că în timpul sarcinii a fost înregistrată o creștere de anticorpi la hormoni tiroidieni, astfel încât undele pot apărea tiroidita. Și sfătuiți să se adreseze la medicul endocrinolog. La urma urmei, aceasta boala are mai multe forme și stadii de dezvoltare nu în mod clar manifestate:

 1. Atunci când mărită glandei tiroide este o chestiune de forma de tiroidita hipertrofica, tiroidita Hashimoto. Această formă a bolii este posibil să fi fost găsit în această femeie.
 2. Cu reduse se ocupă de tiroidă cu forma atrofica tiroidita cronică.

curs ondulator

Aceste modificări sunt asociate cu procesele de distrugere a tesutului tiroidian celulelor imune agresive. Ca urmare, o cantitate mai mare de hormon intra in fluxul sanguin, prin care apar simptome hashitoksikoza, cum ar fi:

 1. palpitații ale inimii;
 2. transpirație;
 3. piele catifelată;
 4. Tremuratul mâinilor, întregul corp;
 5. afectivitate Sporit, iritabilitate;
 6. oboseală rapidă;
 7. Creșterea volumului gâtului.


În acest stadiu, boala de multe ori medicul va prescrie medicamente care vor reduce ritmul cardiac și tranchilizante și sedative.

În lumea merge studia aceasta boala, dar mijloacele medicale, care afectează complet mecanismul autoimun, opreste cascada de evenimente nu este încă creată. Știința nu se opune în continuare, și o mulțime de oameni cu boli cronice, cu o bază autoimună, de așteptare pentru un leac posibil.

Pe măsură ce timpul trece

După un timp, în mod individual, care de câteva luni, cineva va avea nevoie de câteva săptămâni pentru a reduce treptat aceste simptome la dezintegrarea completă a funcției glandei tiroide și dezvoltarea de hipotiroidism. Apoi, există simptome, cum ar fi:

 1. Piele uscată și palid;
 2. Umflătură feței;
 3. Somnolență și oboseală generală;
 4. , Voce husky scăzut;
 5. bătăi lente ale inimii;
 6. Caderea parului de pe cap, marginile exterioare ale sprancenelor;
 7. Violarea ciclului unei femei.

În această etapă, un proces cronic care duce la schimbări grave în organism, care poate duce la complicații, în partea laterală a inimii - insuficiență cardiacă, rinichi - nefrita, sistem de sânge - anemie, plămâni - pleurezie, modificări ale sistemului nervos, tulburări de memorie.inițierea la timp a tratamentului are un efect pozitiv asupra eliminării simptomelor. Tratamentul va consta în a lua hormoni tiroidieni în doze ajustate individual. În aceste condiții, este pe deplin posibil să se înlocuiască glanda nesănătoasă cu tiroidita și modificări cronice. O persoană poate lucra fructuos, trăi o viață plină, pentru a crea o familie, pentru mine și alții beneficii.

puțin tiroidă

Dacă forma tiroidita atrofica o destinație de plasare de proiecție tiroidian detectată volumul de țesut endocrin organ foarte nesemnificativ.

Pentru o lungă perioadă de timp organismul nu se va simți nici o schimbare a stării de sănătate. cale în aer liber cu timpul va aduce în mod inevitabil la manifestările funcției a scăzut și pentru a reduce eliberarea de hormoni tiroidieni, hipotiroidism.provoca întotdeauna de îngrijorare, mai ales în timpul sarcinii, combinația de dimensiuni reduse și anticorpi purtători de prostată la hormoni. Multe studii au arătat că această condiție este un risc de avort spontan, iar rezultatul unei inflamații autoimune și formele latente de hipotiroidism.

Ce trebuie să știți o femeie gravidă

Foto: femeie tânără gravidăExtrem de important este nivelul de hormoni în timpul sarcinii în tiroidita. Copil până la 12 săptămâni de creștere și în curs de dezvoltare numai de hormon tiroidian al organismului matern. Sub influența acestor substanțe active, este formarea tubului neural, măduva spinării și creier si inteligenta! Nu contează cât de strălucitoare genele nu sunt înzestrate natura copilului, în cazul în care în această perioadă timpurie a dezvoltării sale, a fost supus unui deficit de hormoni tiroidieni, toate atuurile pentru a fi cel mai bun nu poate fi realizat în viitor. În plus, există un risc de alte defecte, anemie, greutate corporală redusă.

Prin urmare, toate femeile gravide cu un diagnostic similare și care au simptome de tiroidita, ar trebui să ia terapie cu hormoni cu tiroxina. Un mare impact asupra sensibilității organismului la hormoni este creșterea producției de estrogen în timpul sarcinii, hormonii de sex feminin. Ele reduc efectul de tiroxina, reduce sensibilitatea țesuturilor la această chestiune vitală. Prin urmare, doza de substanță medicamentoasă sunt gravide ar trebui să primească de două ori mai mult decât de obicei.

Nu este un fapt, dar a prezentat un studiu în care sa observat că copiii care au fost expusi in utero agresiune autoimună, chiar și atunci când nivelul de hormoni materni mai aproape de norma, în viitor, ar fi putut reduce IQ-ul la 10 gradații.

Tiroidita și hipotiroidism nu sunt contraindicații pentru sarcină. Pentru a alege tratamentul potrivit pentru hormoni tiroidieni și fiecare femeie este capabil de a transporta și de a da naștere unui copil sănătos.

Nu uita despre profilaxia cu iod. Deoarece hormoni tiroidieni în structura sa trebuie să conțină iod, care este capabil de a intra in corpul nostru numai cu mese bogate în iod. O cantitate suficientă de iod conținută numai în produse marine, care nu sunt întotdeauna în cantitatea necesară, am ajuns la masa. Prin urmare, sare iodată ar trebui să fie în fiecare familie. Luând-l 5-6 grame pe zi, cu alimente sănătoase, este cea mai bună prevenire a multor boli!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt anticorpi la TPO și ce să facă atunci când creștereaCare sunt anticorpi la TPO și ce să facă atunci când creșterea
Caracteristici manifestări și tratamente ale bolii HashimotoCaracteristici manifestări și tratamente ale bolii Hashimoto
În unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidianăÎn unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidiană
Autoimuna zabolevanich - problema omului modernAutoimuna zabolevanich - problema omului modern
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Tiroidita: cauze, tipuri și tratamentTiroidita: cauze, tipuri și tratament
Tiroidita Hashimoto HashimotoTiroidita Hashimoto Hashimoto
Anticorpii la peroxidază tiroidian, ce este?Anticorpii la peroxidază tiroidian, ce este?
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratamentTiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratament
» » De ce femeile sau toate tiroidita cronică

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu