OtTitres.com

Cand hormonii tiroidieni cuminti sau toate bolile ei

Glanda tiroidă este cel mai mare organ al sistemului endocrin. Înainte de a examina boli tiroidiene, să ia în considerare unele dintre aspectele anatomice și fiziologice.

Anatomie și fiziologie

Risonok locație tiroidăStructura sa este următoarea: două părți (stânga și dreapta) și istm. Acesta este situat în partea inferioară a suprafeței frontale a gâtului. greutatea prostatei este de 15-20 g

Unitatea funcțională este foliculului (lat. „Pouch“). Acest folicul conține o substanță asemănătoare unui gel numit coloid. Este în el și sunt hormoni.

Glanda tiroida are un rol foarte important în activitățile organismului. Nu în zadar, acest organism are un aport de sânge bogat, inervație.

De lucru hormoni tiroidieni incredibil de important. Ele afectează formarea sistemului nervos și scheletul în perioada perinatală, producția a crescut de căldură, în reglarea activității centrului respirator, precum și pentru a accelera metabolismul medicamentelor.

Scurt Istoric

Prima menționare a tulburărilor tiroidei, gusa se referă la China antică și India antică. Mai multe informații ieșit la suprafață din epoca romană. Și pentru prima dată o descriere exactă a bolii a fost în Renaștere, și afișate pe pînzele ale marilor maeștri. De exemplu, în imagine Leiden, ilustrând Madonna, Gușa vizibile. Dar, în 1754, pentru prima dată a menționat cuvântul „tocilar“. Abia la mijlocul secolului al 20-lea, știința a devenit larg răspândite, informații despre simptomele bolii tiroidiene, metodele de tratament și de prevenire.

Simptomele bolii tiroidiene

Primul și cel mai evident semn al bolii - a crescut glandei tiroide. (Pentru mai multe detalii cu privire la link-ul următor: https://medsovetspro.ru/diagnostika/6828-shhitovidnaja-zheleza-uvelichena-prichiny-i.html)

glandei Group stări patologice în care este crescut substanțial în mărime, menționată la gușă. Acesta poate fi difuză, nodulara sau nodular difuz. La 0 grade de gusa este absentă la 1 grad, el nu va fi vizibil, dar poate fi palpate, bâjbâi. La 2 același grad de gusa este clar vizibil.

Violarea glandei tiroide este împărțit în două tipuri:

 • hipotiroidism;
 • Hipertiroidism.

Să luăm în considerare cele mai comune boli tiroidiene.

tiroidita Hashimoto

Să începem cu boala, mai degrabă o inflamație cronică a glandei tiroide, numit tiroidită autoimună. După cum sugerează și numele, este clar că această patologie este o geneză autoimună. Boala apare de obicei la femei decât la bărbați, autorii care sunt estrogeni. varsta pacientului aproximativ 40-50 de ani, dar sunt momente și la o vârstă fragedă.

clasificare

1. tiroidită autoimună cronică (sin. Hashimoto)

În acest caz, hipotiroidism se dezvoltă în care există o reducere semnificativă a nivelului de hormon tiroidian. Hashimoto întotdeauna o natură ereditară, și pot fi combinate cu alte patologii autoimune

2. postnatala tiroidita

Această formă apare mult mai frecvent decât alte forme. Cauza bolii este reacția crescută a sistemului imunitar, care fiziologic este suprimată în timpul sarcinii.

3. tiroidita nedureroasa

Similar cu tiroidita postpartum, dar Principala diferență este că nu există pe fondul sarcinii. Cauzele sale sunt încă neclare.

4. Interferonindutsirovanny tiroidita

Se pare că, după ce a primit preparatele de interferon cu virusul hepatitic C, precum și boli de sânge.

cauzele

Cauzele bolii, in plus fata de genetica, sunt declanseaza. Acestea includ: focarele de infecție (amigdalite sau carii) - utilizarea prelungită a medicamentelor hormonale sau care conțin iod fără control vracha lungă ședere la boala Sun-virală acută a situațiilor stresante System- respiratorii și mediul înconjurător.

simptome

Debutul bolii sunt asimptomatice (glanda nu este crescut si fara dureri de examinare).

O ușoară creștere a glandei tiroide există un sentiment în zona de presiune. slăbiciune și oboseală posibilă a pacientului, durerea în articulații.

Tabloul clinic al tiroidita autoimuna va fi diferit. Deci, la prima etapă a bolii (latente) orice modificări sunt prezente numai în testele de laborator, dar omul este nici o cale de a determina prezenta bolii. În etapa următoare (hipertrofică) apare gușă. Și ultima etapă, dificil, care se numește atrofică, hipotiroidism manifestat, cu toate acestea, a glandei tiroide este dimensiunea normală sau redusă.

Nedureroasă și post-partum tiroidita simptomele sunt similare cu tiroidita cronică, dar caracteristica principală este nedureros pentru. tiroidita nedureros este un debut acut, pacientul se plânge de palpitații, pierderea in greutate, iritabilitate, oboseală.

diagnosticare

Aceasta a efectuat pe baza simptomelor, teste de laborator (hemoleucograma, stabilirea nivelului de hormoni tiroidieni, date cu ultrasunete si biopsie tiroidian). Este obligatoriu pentru identificarea informațiilor despre bolile tiroidiene în familie.

Semnele de determinare a prezenței bolii: cantități crescătoare de anticorp la nivelul glandei tiroide, simptomele de hipotiroidism și modificări de detectare cu ultrasunete. Fara aceste criterii, diagnosticul nu este pus.

tratament

Anumite metode de tratament a produs până în prezent, nu. Prescrierea de medicamente care reduc funcția tiroidei (tirostatikov). Terapia de substituție produs cu L-tiroxină. In anumite forme de steroizi sunt numiți. În cazul în care fierul este mult mai mare și, prin urmare, strange organele din apropiere, tratamentul chirurgical.

Când nedureros și postpartum tiroidită administrate b-blocante (propranolol).

Boala Graves (difuză gușă toxică)

Aceasta boala tiroidei este insotita de leziuni hipertiroidism și tiroidiene, cu un nivel excesiv de ridicate de hormoni (hipertiroidie).

Opțiuni pentru hipertiroidie:

 • hipertiroidism patologică (hiperfuncția glandei);
 • hipertiroidism tireolitichesky (hiperfuncție fără glande);
 • tireotoxicoza indusa de medicamente (fara glanda hiperfuncția).


Noi descriem gusa toxice difuze, Robert Graves și Carl von Basedow.

manifestări

Basedow a adus o triadă de simptome care indică prezența bolii:

 1. gușă
 2. tahicardie
 3. Exoftalmie (ochii bulbucați)

O manifestare izbitoare a voinței și oculare simptome de hipertiroidie, aceleași exoftalmie.

Dar „semnul distinctiv“ al bolii Graves este un oftalmopatie endocrină.

Reflecția asupra altor sisteme ale corpului

presiune puternică tireotoxicoză cade pe cardiovasculare System- există o tahicardie constantă, aritmie, o așa-numită „cardiothyrotoxicosis“.

a afectat în mod natural sistemul nervos: slaba concentrare, iritabilitate, tearfulness, epuizare. Tremor (Marie simptom).

Cu ochi bulbuca imagine cu boli tiroidieneDesigur, aceasta include toate simptomele de ochi care decurg din aceasta afectiune.

Înfrîngerea glandelor endocrine: insuficiența adrenală, hipotensiune arterială, perturbarea funcției ovariene, ginecomastie, toleranța alterată de carbohidrați, scăderea libidoului și potenței.

Scoală-te și tulburări ectodermale în care există o separare și unghii casante, căderea părului.

diagnosticare

Aceasta a efectuat pe baza manifestărilor clinice și teste de laborator. Determinată prin analiza: a redus hormon tireotoksicski, ci dimpotrivă, un T4 ridicat. Desigur, ca și în altă parte, sunt luate în considerare datele cu ultrasunete.

tratament

Asociați thyreostatics (metimazol). Terapia posibilă ydom radioactivă 131.
In cazuri extreme, este necesară o intervenție chirurgicală.

hipotiroidism

Sindromul din cauza deficienței de hormoni tiroidieni în organism. Reprezentanții rasei albe sunt bolnavi mai des, în special de sex feminin. Incidența crește cu vârsta.

clasificare

1. Primar hipotiroidism: deficit de hormon, ca urmare a distrugerii zhelezy- tiroide
2. hipotiroidism secundar: deficit de hormon, ca urmare a producției insuficiente a hormonului de stimulare a tiroidei.

cauzele

Există mai multe opțiuni de cauze.Așa cum sa discutat mai sus, o astfel de boală ca tiroidită autoimună poate fi un factor cauzal. O opțiune este de hipertiroidism iatrogenă (chirurgie tiroida zheleze- terapia cu iod-131). Alte cauze rare.

simptome

Prin manifestările de hipotiroidism includ:

 • oboseală;
 • Uitarea / stare proasta / slowpoke;
 • depresie;
 • Subțierea / pierderea părului;
 • Creșterea în greutate;
 • ochii umflati;
 • gusa;
 • gât uscat sau inflamat constantă;
 • tulburări menstruale;
 • infertilitate;
 • constipație;
 • slăbiciune musculară / crampe.

Trebuie remarcat faptul că aceasta a marcat o crestere in greutate, sensibilitate la creșterea în greutate, dar niciodată obezitate!

Aspectul pacientului

Cum putem determina boala? Există câteva semne:

 1. cuhost pielii;
 2. căderea accentuată a părului;
 3. aspect pufos;
 4. mască asemănătoare feței;
 5. îngălbenire a pielii;
 6. răgușeală;
 7. pacienții uita mai în vârstă decât anii lor.

Reflecția asupra altor sisteme

Ca și în cazul multor boli, există de asemenea, are consecințele sale.

Dintre simptomele odată ce devine clar că există leziuni ale nervilor, și anume pierderea memoriei, lentoarea de vorbire, depresie, somnolență, dureri de cap, slăbiciune, cretinismul (hipotiroidism congenital).

Desigur, afișajul va fi în sistemul cardiovascular: bradicardie, hipotensiune arterială.

Din sistemul digestiv: constipație, litiază biliară, scăderea poftei de mâncare.

Problemele apar cu sistemul de reproducere: pierderea libidoului, disfunctii erectile la barbati, infertilitate, riscul de încălcări ale fătului dacă apare sarcina.

diagnosticare

Se determină boala este extrem de dificilă, datorită faptului că nu există simptome specifice. Trebuie să fie asimptomatice chiar hipotiroidism cu semnificație clinică.

Diagnosticul afecteaza negativ astfel de factori ca o creștere a populației de persoane tulburărilor depresive.

„Măști“ hipotiroidie

Boala este usor de confundat cu anomalii ale altor organe și sisteme. După cum sa menționat mai sus, aceasta afectează practic toate sistemele organismului, prin urmare, se poate presupune că prezența patologiei este doar un alt organ, mai degrabă decât să fie o consecință a înfrângerii glandei tiroide.

imagine femeie bolnavăCel mai banal, atunci când hipotiroidismul este asimptomatic, boala apare pe fondul de infertilitate, și că infertilitate ia în considerare - aceasta este o problemă de Ginecologie și cauza trebuie căutată în sfera. Sau, de exemplu, depresia este, de asemenea, acționează ca o boală independentă.Pe partea de Dermatologie: alopecie (căderea părului), hiperkeratoza.

De multe ori, consecinte precum colelitiaza, icter (hepatită cronică) sunt considerate a fi direct boli ale sistemului digestiv, iar a glandei tiroide rămâne marginalizată.

Desigur, cercetarea de laborator efectuate, analize de hormoni, în cazul în care se dovedește că motivul întreg pentru glanda tiroidă.

tratament

Prin intermediul terapiei de substituție care vizează menținerea hormonului de stimulare a tiroidei, Ltiroksinom.

deficit de iod

Spectrum IDD fătului și nou-născutului:

 1. Anomaliile congenitale;
 2. Creșterea mortalității perinatale;
 3. cretinism;
 4. gusa;
 5. hipotiroidism;
 6. Încălcarea dezvoltării intelectuale și fizice.

gusa toxice multinodulara

Criterii sale sunt:

 • gușă multinodulara;
 • limită de vârstă;
 • nici oftalmopatia endocrină;
 • noduri „fierbinți“;
 • terapia conservatoare eșuează.

deficit de iod duce la o reducere a IQ-ul cu 10-13%!

În funcție de conținutul de iod în urină parts: deficitului de iod ușoară, moderată și severă.

simptome

Deficitul de iod apare, de asemenea, inițial asimptomatică, doar poate fi senzații neplăcute la nivelul glandei tiroide. În viitor, glandei tiroide este o creștere a ceea ce oamenii și se referă la un endocrinolog.

cretinism marcate, și anume în curs de dezvoltare dementa, surditate, tulburari de vorbire, aparate de hipoplazie musculare.

Pacienții au fost tratați cu următoarele plângeri:

 • pierderi de memorie;
 • uituceală;
 • dureri de cap;
 • piele uscată;
 • parul si unghiile fragile;
 • lipsa de somn;
 • slăbiciune;
 • pierderea auzului.

Consecința metabolismului lent este de creștere în greutate. Mai mult decât atât, dieta va fi inutil.

Poate că creșterea tensiunii arteriale. Este periculos pentru a crește nivelul de colesterol, de fapt, din cauza acestei posibile boli cardiace coronariene.

Femeile au tulburari menstruale, infertilitate.

tratament

Prescrierea preparatelor de iod, care să dea rezultate în termen de șase luni, aducând astfel glandei tiroide la dimensiune normală. În cazul preparatelor de iod nu sunt atât de eficiente, este atribuit un L-tiroxina (cu iodură de potasiu).

Prevenirea IDD

Prevenirea este utilizarea de iodură de potasiu în timpul său special eșec, adolescenta, sarcina. Este, de asemenea, utilizat pentru prevenirea consumului de sare iodată.

În cazul în care este o mulțime de iod? Iod în mare cantitate în fructe de mare (alge marine, fructe de mare, pește, uleiuri de pește).

Există dovezi pentru OMS, cât de mult este necesar de iod pentru a utiliza grupuri diferite (copii, adulți, femei însărcinate).

tiroidita Riedel

Boala însoțită de o înlocuire masivă a țesutului tiroidian normale în fibrotic, acest lucru mărește dimensiunea glandei tiroide. Boala este destul de atât de rare.

cauzele

Până la sfârșitul anului este necunoscut. Pentru o lungă perioadă de timp a fost considerat cauza teoriei autoimune. Vposlednee fiind considerat etiologie virală a tiroidita Riedel.

simptome

Simptomele precoce includ disconfort în zona gâtului.

Odată cu dezvoltarea Plângerile boala devine mai multi pacienti au raportat dificultăți în vorbire, disfagie, insuficiență respiratorie. În urma unei examinări, a glandei tiroide este foarte dens. În acest caz, poate fi afectată atât cota, iar unul dintre ei.

diagnosticare

Principalul criteriu pentru prezența tiroidita Riedel este prezența fibroza, care este dovedit prin examinare histologica.

semn vizibil este cultură în creștere rapidă, care începe să se comprime organele din jur.

tratament

Ca și în cazul altor boli tiroidiene, folosind L-tiroxina. Glucocorticoizii sunt folosite pentru a stabiliza fibroza, dar procesul de dezvoltare inversă nu are loc.
Pentru a reduce rata de progresie a fibrozei poate tamoxifen.
În cazul în care există o compresie a organelor din jur gusa, în special, trahee, aceasta nu se poate face fără o intervenție chirurgicală.

Video de boli tiroidiene

În cele din urmă, vă oferim viziona clipul video, în care medicul spune povestea diferitelor boli ale glandei tiroide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Funcția principală a glandei tiroideFuncția principală a glandei tiroide
Niveluri normale de hormoni tiroidieniNiveluri normale de hormoni tiroidieni
Ce este coloidal gușa tiroidianăCe este coloidal gușa tiroidiană
Simptomele tiroideiSimptomele tiroidei
Care este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să tratezeCare este glanda tiroida, este responsabil pentru ceea ce și cum să trateze
Patru caracteristici care permit de a suspecta boala a glandei tiroidePatru caracteristici care permit de a suspecta boala a glandei tiroide
Simptome de hipotiroidismSimptome de hipotiroidism
Ca obezitatea este asociata cu munca tiroida?Ca obezitatea este asociata cu munca tiroida?
Cum de a trata noduli tiroidieniCum de a trata noduli tiroidieni
Un chist la nivelul glandei tiroide - dacă este necesar să sune alarma?Un chist la nivelul glandei tiroide - dacă este necesar să sune alarma?
» » Cand hormonii tiroidieni cuminti sau toate bolile ei

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu