OtTitres.com

Ait sau când protecția devine o amenințare ...

Leziunile tiroidiene sunt diferite în cauză, amploarea și riscul pentru sănătatea umană. Adesea, acest organ important al sistemului endocrin atacat de sistemul nostru de securitate proprie - imunitate care apare ca urmare a unei boli numite tiroidită autoimună

(AIT). Despre modul suspect, confirma si trata tiroida tiroidita autoimună, iar acest articol va spune.

Ar trebui clarificat faptul că „AIT tiroidian“ nu este numele corect pentru această patologie, deoarece cuvântul „tiroidita“ înseamnă un proces inflamator care are loc la nivelul glandei tiroide. Cu toate acestea, această frază a devenit deja un grajd printre locuitorii orașului, astfel încât pentru comoditatea de cititori, va avea loc in articol.

Câteva cuvinte despre glanda tiroidă

Dispunerea glandei tiroide - fotografieGlanda tiroidă - corpul de dimensiuni mici, care se află în gât, un pic ca litera H, pentru că este format din două părți - o parte care sunt conectate printr-un istm. In interiorul tiroidei este compus din granule microscopice - foliculi în care thyroperoxidase folosind enzimă (TPO) hormoni produși care conțin iod - T4 și T3. Acestea afectează metabolismul organismului, asigurând menținerea echilibrului energetic.

hormoni tiroidieni Numărul eliberate in sange este reglat de tirotropina (TSH), care este produs în glanda pituitară (organ situat în suprafața inferioară a creierului).

Ce este tiroidita Hashimoto?

tiroidă normală, deși foarte bogat alimentat cu sânge, dar separat, cu o barieră de protecție specială împotriva celulelor imune de la naștere. Dacă această barieră nu este perfectă, propriile celule albe ca este incepe sa atace celulele tiroidiene, vizualizarea acestora ca fiind străine.

În unele cazuri, deteriorarea glandei tiroide este mic și este complet transparent pentru pacient, și poate fi identificat numai după examinarea unei persoane pentru prezența anticorpilor la TPO. Destul de un alt lucru - atunci când sistemul imunitar este atât de activ atacă foliculii tiroidieni, acestea sunt distruse în cantități mari, iar celulele sunt depozitate în locul lor - aceasta glanda creste in dimensiuni, iar organismul incepe sa sufere de dezechilibru hormonal - acest proces este numit tiroidita autoimună.

Ar putea acest lucru se referă la mine?

Potrivit cercetatorilor de la aproximativ fiecare al zecelea sânge uman poate fi detectată în cantități diferite anticorpi la TPO.Rețineți că tendința de AIT este moștenită și este adesea asociată cu patologii, cum ar fi diabetul zaharat de tip I, artrita reumatoida si altele.

De asemenea, demn de remarcat este faptul că în 7-10 ori mai multe sanse de a tiroidita autoimună se găsește la femei, iar vârsta de vârf vârstă mai mare de 55-60 de ani, toate acestea, cu toate acestea, nu se exclude dezvoltarea AIT și bărbați, și copii.

Impuls pentru dezvoltarea autoimuna glandei tiroide tiroidita poate fi foarte bine situația ecologică nefavorabilă în zona de reședință, exercitarea excesivă și / sau de stres psiho-emoțional. De asemenea, provoca imunitate pot autoaggression diverse infecții ambele etiologie virală și bacteriană.

Un pic cu privire la clasificarea

Endocrinolog a decis să aloce o tiroidita autoimună cronică, de asemenea, cunoscut sub numele de boala Hashimoto și formele severe de - si tiroidita postpartum nedureroasă și tiroidita declanșat de un tratament cu interferon.Tiroidita acută începe cu faza thyrotoxic, care este asociat cu leziuni masive și eliberarea de cantități mari folicular tiroidian de hormoni tiroidieni in sange, cauzand un simptome hipertiroidism corespunzătoare. După ceva timp a glandei tiroide este epuizat, cantitatea de hormon iodate redus ca organism inflamat nu este capabil să le producă în cantitatea dorită, iar aceasta se manifestă tranzitorie hipotiroidism (tranzitorie). Apoi, tiroida restaurat câteva luni, dar uneori, în cazul în care prejudiciul a fost foarte mare, corpul funcției poate rămâne redusă.

în ceea ce privește tiroidita Hashimoto, este periculos este dezvoltarea de hipotiroidism primar în cele din urmă. Începutul bolii și are de asemenea o etapă de eutiroidie netedă, faza ei alternează de hipotiroidism subclinic și cu semnificație clinică, respectiv, dar faza de hipertiroidism apare în tiroidită autoimună cronică este mult mai rar.
În dezvoltarea autoaggression tiroidita acută joacă, de asemenea, un rol, dar aceste boli sunt Nosologie independente și numit AIT este menit doar daune cronice ale glandei tiroide.

Primele clopote de hipotiroidismSemnele AIT glandei tiroide la un nivel suficient de hormoni tiroidieni sunt absente, desi sangele are anticorpi la TPO. Numai în faza de hipotiroidism subclinic poate detecta o creștere a TSH sânge, T4 și T3 sunt într-un interval admisibil, iar pacientul se simte excelent. Uneori, încă din această etapă, pacienții pot fi preocupat de o creștere a tiroidei.

Oboseala - fotografiehipotiroidism fățișă este foarte diversă și manifestările sale sunt reflectate în încălcarea funcțiilor de aproape toate sistemele și organele. Reducerea iodotironine afectează în primul rând sistemul nervos central și declinul manifestat în concentrare și de memorie, stări depresive, somnolență, slăbiciune generală, dar aceste modificări sunt reversibile la adulți este abordarea corectă a tratamentului.

Suferă de hipotiroidism din cauza glandei tiroide tiroidita Hashimoto și inima dezvolta bradicardie, câteva creșteri ale tensiunii arteriale (diastolică sau mai mare, așa cum se spune, „de jos“), lichidul apare în punga de inima. În acest caz, pacienții să rețineți un mâini chilliness constant, piele uscată și subțierea părului.

Reducerea T3 și T4 concentrația duce la o perturbare a funcționării sistemului de reproducere (de multe ori infertilitate) și tractul gastro-intestinal, chiar și pacienții să rețineți că temperatura corpului și auzul au coborât și vocea lui a devenit ragusita. De multe ori cronice tiroidă tiroidită autoimună, combinate cu deficit de anemie și vitamina B12.

Cine va ajuta un om înec?

Toată lumea știe spune: „Mântuirea înec - lucrarea mâinilor de înec“ În cazul în care expresia proiectată pe AIT și a glandei tiroide ca întreg, primul pas, desigur, așa cum este pacientul, marcarea la aceste sau alte simptome. Acest pas trebuie făcut în direcția biroului unui medic-endocrinolog, care va fi în măsură să confirme sau să infirme preocupările legate de probleme cu glanda tiroidă. Pentru stabilirea diagnosticului de tiroidita autoimună, medicul trebuie să dețină pacient cu ultrasunete tiroida si unele analize de sânge, în special, nivelul de anticorpi la TPO, TSH, T4 și T3.

În cazul în care motivul înfrângerii glandei tiroide va AIT, atunci tratamentul va depinde de faza în care pacientul se adresează la medicul endocrinolog pentru ajutor. etapa de tratament eutiroidiene nu este necesară, dar simptomele de hipotiroidism indică necesitatea hormonului terapia cu hormoni tiroidieni (levotiroxina).

În orice caz, auto-tratament este tiroidită autoimună inacceptabilă și hipotiroidismul - este apanajul endocrinolog. Orice metode de medicina alternativa, pacientul ar dori să se aplice, trebuie mai întâi să fie discutate cu medicul dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
În unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidianăÎn unele cazuri, trebuie să fie testate pentru anticorpi la peroxidaza tiroidiană
Tiroidita tiroidiene după livrareTiroidita tiroidiene după livrare
Cum știi dacă ai crescut glandei tiroideCum știi dacă ai crescut glandei tiroide
Simptomele tiroideiSimptomele tiroidei
Tot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidieTot ce trebuie sa stiti despre tiroida eutiroidie
Boli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroiditaBoli autoimune ale glandei tiroide de sex feminin: semnele de distrugere și tratamentul tiroidita
Tiroidita HashimotoTiroidita Hashimoto
Ce se întâmplă dacă glanda tiroidă cântărește gâtCe se întâmplă dacă glanda tiroidă cântărește gât
Tiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratamentTiroidita Hashimoto cu rezultatul hipotiroidismului: simptome și tratament
Cele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronicăCele mai frecvente boli tiroidiene - o tiroidita autoimună cronică
» » Ait sau când protecția devine o amenințare ...

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu