OtTitres.com

Trainspotting ... sau ce o puncție sau ac de biopsie a glandei tiroide

Mulți oameni care vor sorții au avut de a face cu patologia glandei tiroide, care se confruntă cu necesitatea de a efectua astfel de proceduri de diagnostic ca străpungere a glandei tiroide, de asemenea, cunoscut sub numele de fin biopsie de aspiratie cu ac (FNA). Deseori, pacienții se tem de o astfel de cercetare, astfel încât în ​​acest articol oferă o scurtă, dar cele mai importante informații cu privire la modul de a efectua o puncție de tiroidă și greutatea sa de diagnostic la un diagnostic definitiv.

Să începem cu statisticile

Foto: Femeile de peste 40 la risc de boli tiroidienePrevalența bolilor tiroidiene în care există apariția leziunilor masei de țesut de prostată dimensiuni mai mari sau mai mici în funcție de diverse surse este foarte diferit, dar cei mai mulți autori, mai degrabă convergente surprinzător în această opinie că aproape în fiecare a doua persoană de peste 45-47 de ani, este posibil pentru a detecta un nod sau chiar noduri in tiroida. Nu există nici o îndoială, de asemenea, faptul că bolile tiroidiene în marea majoritate apar la femei, precum și numărul de tumori maligne în rândul tuturor goiters nodale identificate în rândul populației este de doar 4-7 cazuri din o sută.

Cu toate acestea, în ciuda o astfel de frecvența de apariție a gușă nodulară în populație, medicii sunt semnale de alarmă: cel mai dezvoltat în glanda tiroidă este benignă care ocupă spațiu leziuni de natură, de dimensiuni mici și se execută în liniște, în absența unui simptom clar patologice din organul afectat.

Acest lucru este alarmant!

Asimptomatic, cu toate acestea, nu înseamnă întotdeauna că fierul foarte bine, astfel încât există mai mulți factori a căror prezență, chiar și în absența simptomelor clinice, ar trebui să determine medicul precaut și pacient - plătite corpul tau mai mult timp acum pentru a nu pierde patologie gravă tiroidă în viitor. În special, apariția unor noduli de orice dimensiune si in orice cantitate este un stimulent pentru o sistematicheskogoposescheniya temeinică un specialist în endocrinologie cu trecerea fiecărui an, un număr de studii, în care vor fi definite de valorile TSH și hormoni tiroidieni și a avut loc cu ultrasunete de prostata imagistica (pentru a controla dinamica de creștere și schimbări în structura nodului).

Deci, motivul pentru monitorizarea atentă a tiroidei este:

  1. Copilăria și pubertate.
  2. Aceste antecedente familiale, în care există indicii de leziuni maligne tiroidiene cu rudele.
  3. Participarea la lichidarea catastrofei de la Cernobîl.
  4. Expunerea la radiații ionizante la nivelul gâtului și / sau a capului sau expunerea totală (inclusiv cele efectuate în scopuri terapeutice).


Motivul pentru o astfel de manipulare, ca puncția a glandei tiroide este rapidă noduri de creștere din ultimele șase până la douăsprezece luni (8-10 mm în diametru pe an, precum și dimensiunea de 11 mm sau mai mult.

Ce este TAB?

Fotografii puncție a glandei tiroidePuncția glandei tiroide, așa cum sa menționat, nu este procedura de diagnosticare prea complexă în care îndepărtarea este efectuată o parte din elementele celulare de asamblare si microscop citologie cytologist specialist. Pe baza rezultatelor obținute de către medicul curant ajustează politica de tratament si poate recomanda o intervenție chirurgicală după cum este necesar.

Deoarece glandei tiroide - un organ cu un sistem bine dezvoltat de aprovizionare cu sange, apoi astazi tiroida fin puncție acul se efectuează pentru a se evita astfel de consecințe neplăcute vânătăi sau sângerare la locul de injectare.Anterior, au fost făcute încercări de utilizare a ace cu diametru mai mare, dar utilizarea lor a fost semnificativ mai mic decât numărul de complicații cauzate tolstoigolnoy biopsie a glandei tiroide, Prin urmare, a plecat de la ea în favoarea unei pene mai simplu și în condiții de siguranță.

Astăzi FNA se realizează sub ghidaj ecografic, ceea ce reduce, de asemenea, riscul de complicații grave, cum ar fi, și uninformative acest studiu.

In camera de tratamentCum să ia o puncție a glandei tiroide? Brainer. Inarmat cu o seringă de unică folosință cu un ac convențional și un aparat pentru procedurile de control cu ​​ultrasunete, medicul-diagnosticianul care pune pacientul pe spate, este o educație necesar volum senzor și străpunge-l, trăgând acul o coloană subțire de celule tiroidiene. Dacă site-ul de mare, aceasta poate dura câteva puncții, și în prezența mici (mai puțin de un centimetru) nodurile calcificări sau alte modificări ale tiroidei cu ultrasunete pot fi, de asemenea, necesare și puncție acestora.

Prin ea însăși, manipularea pacientului nu ia mai mult de 25-35 minute, și imediat după conferință, el poate sări înapoi acasă, dar pentru a obține rezultatele cercetării naturii citologică a materialului produs de ceva timp pot fi necesare pentru puncția glandei tiroide. In timpul anesteziei de studiu nu se realizează, deoarece această procedură nu doare injecție normală. În aproape cazuri rare, poate provoca astfel de consecințe neplăcute, ca înfățișarea gematomki în puncția, care rezolvă, de obicei, pe cont propriu si nu necesita un tratament suplimentar.

Un videoclip care oferă o idee despre această procedură

În video de mai sus de mai jos, puteți face cunoștință cu modul în care se efectuează puncția tiroide.

Lucrul la rezultatul

Puncția glandei tiroide - este una dintre puținele metode de diagnostic, care permite de a detecta și de a distinge de cancer de la chisturi benigne și având cea mai înaltă fiabilitate. Acest studiu nu este un tratament nu este efectuat toate sondajele de opinie și are indicații destul de stricte. După ce a primit rezultatele examinării citologic a pacientului încă trebuie să verifice anual starea glandei tiroide, la fața locului și pentru a preveni dezvoltarea viitoare cea mai probabilă a patologiei tiroidiene.

În 3-5% din cazuri efectuate biopsie ac a tiroidei rezultatele studiului negative sunt false.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o biopsie a glandei tiroideCe este o biopsie a glandei tiroide
Cum ecografie a glandei tiroide: procedură specialăCum ecografie a glandei tiroide: procedură specială
Cum și de ce pentru a verifica glandei tiroideCum și de ce pentru a verifica glandei tiroide
Ce se ascunde in spatele noduli tiroidieniCe se ascunde in spatele noduli tiroidieni
Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…Palparea glandei tiroide sau mâinile pricepute ale medicului-endocrinologul pazi starea ei de…
Etiologia și patogeneza gușă toxice nodularEtiologia și patogeneza gușă toxice nodular
Care este puncția glandei tiroide și de ce este nevoieCare este puncția glandei tiroide și de ce este nevoie
Biopsie ac fin a glandei tiroideBiopsie ac fin a glandei tiroide
Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?Calmul dinaintea furtunii, sau ce să se aștepte de la glanda tiroida?
Cum de a verifica glandei tiroideCum de a verifica glandei tiroide
» » Trainspotting ... sau ce o puncție sau ac de biopsie a glandei tiroide

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu