OtTitres.com

Un chist la nivelul glandei tiroide - dacă este necesar să sune alarma?

Un chist în glanda tiroidă

Un chist în glanda tiroidă


Chist a glandei tiroide - este una sau mai multe leziuni mici, care ocupă spațiu care se dezvolta ca urmare a unor tulburări tiroidiene. Cu probabilitate egală pot dispărea în timp, fără a lua probleme de mult, dar poate crește în dimensiune și duce la consecințe grave. În acest articol veți afla despre cauzele, simptomele si tratamentul acestei probleme.
 • Compoziția istmul glandei tiroide si include doi lobi situate pe suprafața frontală a traheei și acoperă-l pe laturile
 • Construit de fier din cele două tipuri de celule. Dintre acestea, mulți foliculi se formează, în interiorul căruia este formarea de hormoni tiroidieni.

Deoarece există un chist?

chist tiroidian apare atunci cand foliculul este coloid scurgere ruptă (substanță gel ce conține materialul de construcție dorit pentru producerea de hormoni). Ca rezultat, folicul începe să crească în dimensiuni, formând o formație tridimensională - nod componentă celulară, care cu timpul se dizolvă și moare, iar ieșirea este un chist coloid al glandei tiroide constând dintr-o membrană densă și un coloid.

Coloidul tiroidian chist în aval benigne, și numai 5 din 100 de cazuri, în consecință, duce la cancer tiroidian.

O altă realizare a bolii - formarea de chisturi foliculare (adenomul folicular). În acest caz, a apărut formarea cuprinde o cantitate mică dintr-un coloid sau nu îl conțin deloc, dar un număr mare de celule foliculare situate în acesta.

adenoame foliculare sunt mai predispuse la boli maligne decât chisturi coloidale, și, prin urmare, necesită observarea mai atentă.

Ceea ce duce la apariția de chisturi?

Înainte de a intra în descrierea simptomelor acestei boli, să ia mai întâi o privire la motivele pentru care se produce această problemă. Deci, duce la formarea de chisturi poate:

 • Leziuni.
 • Deficitul de iod în organism.
 • Efectele radiațiilor asupra feței și gâtului, precum și o frecventă de iradiere cu raze X în zonă, cum ar fi radioterapia.
 • boli congenitale și dobândite ale glandei tiroide.
 • predispozitia ereditara.
 • inflamație cronică, cum ar fi tiroidită autoimună.
 • Încălcarea echilibrului hormonal în organism.
 • Fumatul.
 • supraîncălzire sau suprarăcirii puternice și frecvente.

Cum de a recunoaște un chist într-un stadiu incipient?nod sprawl poate apărea în orice parte a glandei tiroide, dar nu este atât de ușor să se simtă doar din cauza dimensiunii mici a formării la etapele inițiale ale procesului.
În acest stadiu, nod sau chist detectat cel mai adesea accidental - în timpul inspecțiilor de rutină sau în timpul unei examinări de rutină cu privire la orice altă boală.

Chist se numește educație, constituind un diametru de 15 mm. Educația este considerată a fi mai mică în foliculi de dimensiuni mărite.

Când dimensiune volumetrică ajunge învățământ clinic semnificativ (1,5 la 30 mm), prezintă următoarele simptome:

Chist în glanda tiroidă

manifestare externă

 • gât Zgâriat.
 • senzație constantă a unui nod.
 • defect cosmetice - o umflătură în gât în ​​proiecția glandei tiroide.

Aceasta boala afecteaza toate părțile glandei, și, în funcție de localizarea posibilelor diferențe. De exemplu, un chist al lobului drept al glandei tiroide, o cantitate suficient de mare duce la un defect cosmetic chiar sub mărul lui Adam spre dreapta, care poate fi inițial vizibile numai atunci când înghițire. Același defect, dar la stânga dă un chist al lobului stâng al glandei tiroide.

Rețineți că un chist în lobul drept al glandei tiroide sunt mai frecvente decât în ​​lobul stâng. Cu toate acestea, cele mai periculoase tumori istm, deoarece acestea sunt mai predispuse la transformarea în onkoprotsessa.Când chistul este în creștere și este mai mare de 3 cm, apoi se dezvolta o mai multe semne luminoase:

 • Schimbarea sunetului vocii, răgușeală.
 • deformare puternică în regiunea gâtului locația tiroidei.
 • Scurtarea respirației, și trecerea alimentelor.
 • La palparea a prostatei.
 • Creșterea ganglionilor limfatici regionali.
 • tuse frecventă.
 • Mai puțin frecvente este o creștere a temperaturii corpului.

Toate simptomele de mai sus nu apar neapărat în această ordine și cantitatea. Boala poate sa apara in valuri: simptomele pot aparea si disparea, unele modificări sunt înlocuite cu altele. Cu toate acestea, prezența oricăreia dintre ele - un motiv pentru a vedea un medic pentru o consultație.

Ce examene va numi un endocrinolog?

În primul rând, după ce a ascultat plângerile pacientului, medicul va efectua palparea glandei tiroide, cu scopul de a găsi tumorii. Vei fi apoi atribuite la studiul ecografic al tiroidei, care va arăta dimensiunile exacte, conținutul și localizarea chisturilor (în dreapta sau lobul stâng, în istmul) și analiza hormonilor tiroidieni TSH + plasmă. Dacă este necesar, un endocrinolog poate recomanda o biopsie de puncție chist. Pentru a determina activitatea hormonală a diferitelor părți ale scintigrafia tiroidiană acest organism și în special entitățile mari pot necesita imagistica.

Cum se trateaza?

Tratamentul acestei boli este total dependentă de mărimea chistului și natura acestuia (maligne sau benigne), iar viteza creșterii sale. Mici tiroida chisturi coloidale, care nu provoaca anxietatea pacientului, poate necesita doar monitorizarea și reglarea regimului alimentar (dieta in cantitati suficiente de iod trebuie să fie construite). În cazul în care dimensiunea lor este incomod, dar a confirmat endocrinolog benigne pot prescrie medicamente, ca parte care conține iod. Același lucru se aplică pe mărturia diferitelor tipuri de terapie cu hormoni.

In unele cazuri, tratamentul chirurgical?

Îndepărtarea chisturilor glandei tiroide sunt folosite la mari dimensiunile sale, de exemplu, atunci când este respirație dificilă și înghițirea alimentelor sau pentru un efect cosmetic. Rețineți că există cazuri în care îndepărtarea chisturilor glandei tiroide face pentru sănătate, de exemplu - cursul malign al bolii.

Ce se va întâmpla în continuare?

Predicție cea mai mare parte favorabile. Principalul lucru - să aibă încredere în medicul dumneavoastră și aduce la îndeplinire scopurile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este riscul unui chist la nivelul glandei tiroide?Care este riscul unui chist la nivelul glandei tiroide?
Ce se ascunde in spatele noduli tiroidieniCe se ascunde in spatele noduli tiroidieni
Care este tireomegaliya tiroidăCare este tireomegaliya tiroidă
Caracteristici de tratament de chisturi tiroidieneCaracteristici de tratament de chisturi tiroidiene
Noi intelegem modul de a trata chist tiroidianNoi intelegem modul de a trata chist tiroidian
Ce este nodular gușă coloid?Ce este nodular gușă coloid?
Există un risc pentru viata cu chist tiroidianExistă un risc pentru viata cu chist tiroidian
Cum de a trata noduli tiroidieniCum de a trata noduli tiroidieni
Gușă coloidalGușă coloidal
Simptomele de chisturi la nivelul glandei tiroideSimptomele de chisturi la nivelul glandei tiroide
» » Un chist la nivelul glandei tiroide - dacă este necesar să sune alarma?

OtTitres.com
Boală Analize Diagnosticare Medicină Preparate Echipament Sănătate Sarcina si nasterea Ethnoscience Răspunsuri la întrebări Miscelaneu